Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:924561
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    1
1.  Treonīns    2
1.1.  Raksturojums    2
1.2.  Biosintēze    2
1.3.  Uzturā    2
1.4.  Slimības    3
2.  Serīns    3
2.1.  Raksturojums    3
2.2.  Biosintēze    3
2.3.  Bioloģiskā nozīme    4
2.4.  Slimības    4
3.  Cisteīns    5
3.1.  Raksturojums    5
3.2.  Uzturā    5
3.3.  Biosintēze    6
3.4.  Slimības    7
  Nobeigums (secinājumi)    8
  Literatūras avoti    9
Extract

Secinājumi
Aminoskābes ir olbaltumvielu galvenā sastāvdaļa. Olbaltumvielu veidošanā piedalās 20 dažādas aminoskābes. Pašlaik dabā, tai skaitā arī mūsu organismā, sastopami trīs simti dažādu aminoskābju savienojumi.
Cilvēks aminoskābes uzņem ar pārtiku, tāpēc tām ir ļoti liela nozīme cilvēka organismā. To trūkums var izraisīt daudz dažādas neārstējamas slimības un veselības problēmas.
Aminoskābes piedalās ļoti nozīmīgos atjaunošanas procesos pēc fiziskām slodzēm. Tās piedalās muskuļu atjaunošanā un augšanā. No tām organisms veido enzīmus (dažādas uztura sastāvdaļu transporta un uzsūkšanas sistēmas).
Rakstot šo referātu, uzzināju daudz ko jaunu par dažādām aminoskābēm un to ļoti lielo nozīmi cilvēka organismā. Uzzināju, ka daudzas aminoskābes izmanto medicīnā un pārtikas rūpniecībā. Manu apskatīto aminoskābju - treonīns, cisteīns, serīns – trūkums arī izraisa daudz dažādas saslimšanas. Piemēram, treonīna deficīts organismā parasti izraisa psiholoģiska rakstura slimības.
Daudzas aminoskābes var uzņemt ar pārtiku - treonīns pārsvarā atrodas gaļas produktos. Tāpēc veģetāriešiem iesaka ēst daudz biezpiena un riekstus. Savukārt cisteīns nepieciešams ādas, matu un nagu veselībai. Tas gludina ādu, stiprina matus un nagus. Visvairāk cisteīna ir olās, ķiplokos, sīpolos, gaļā un piena produktos.
Pēc visa rakstītā, var secināt, ka šīm trim aminoskābēm ir diezgan liela nozīme cilvēka organismā un biosintēzē. Gan to trūkums, gan pārāk lielais daudzums var kaitēt cilvēka organismam. Tāpēc vienmēr ir rūpīgi jāseko līdzi tam, ko pats ēd, lai tiktu uzņemtas visas vajadzīgās aminoskābes un vitamīni.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register