Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:278645
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract


Starptautiskais grāmatvedības standarts Nr. 18 “Ieņēmumi” (turpmāk tekstā SGS) un Latvijas grāmatvedības standarts Nr. 6 “Ieņēmumi” (turpmāk tekstā LGS) pēc savas būtības un satura ar īpašu atšķirību neizceļas, vietām šie standarti ir vārds vārdā vienādi, citās atšķiras tikai nelielu niansi. Šī lielā līdzība ir skaidrojama ar to, ka Latvijas grāmatvedības standarta Nr. 6 veidošanā par pamatu ir ticis izmantots Starptautiskais grāmatvedības standarts NR. 18. Man šos standartus lasot labāk patika Latvijas grāmatvedības standarts, jo šeit tiek lietota saprotamāka leksika un nav izmantoti īpaši daudz svešvārdu, kā arī šī standarta doma un nostādnes ir vieglāk uztveramas.

Standartu pirmās nodaļas

Atšķirīgs ir tas, ka SGS sākas ar standarta mērķi: Ienākumi ietver gan ieņēmumus, gan guvumus. Ieņēmumi ir ienākumi, kas rodas uzņēmuma parastās darbības gaitā, un uz ieņēmumiem attiecas dažādi termini, tajā skaitā apgrozījums, maksa, procenti, dividendes un autoratlīdzības. Šā standarta mērķis ir noteikt grāmatvedības metodi ieņēmumiem no atsevišķiem darījumiem un notikumiem.
Ieņēmumus atzīst tad, kad ir ticama nākotnes saimniecisko labumu ieplūde uzņēmumā un kad šos labumus var ticami novērtēt. Šis standarts nosaka gadījumus, kad būs izpildīti šie kritēriji un tādēļ tiks atzīti ieņēmumi. Tas sniedz arī praktiskus norādījumus par šo kritēriju lietošanu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register