Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:704452
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.11.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Uzņēmuma darbības ekonomiskajai analīzei ir svarīga loma uzņēmuma vadīšanā. Analīzes uzdevums ir noteikt uzņēmuma darbības efektivitāti pārskata periodā un noteikt mērķu sasniegšanu, noteikt uzņēmuma darbības attīstības iespējamos virzienus esošajā un perspektīvajā periodā, ņemot vērā nepieciešamos materiālus, finansiālos un darbaspēka resursus. Tāpēc analīze ir jāveic mērķtiecīgi, lai izzinātu tādas uzņēmuma iespējas un rezerves, kuras nodrošinātu esošo resursu optimālo izmantošanu.
No finansu pārskatiem, kuri tiek publicēti vai iesniegti Valsts ieņēmumu dienestam var gūt priekšstatu par uzņēmuma līdzekļu stāvokli un to avotiem pārskata datumā, par pašu kapitāla palielinājumu vai ieguldījumu virzienu pašu kapitālā. Mēs gūstam ieskatu par finansiālo rezultātu veidošanos un tīrās peļņas summu, kura paliek uzņēmuma rīcībā pēc ienākuma nodokļu atskaitīšanas.
Galvenie uzņēmuma finanšu un saimnieciskās darbības analīzes informācijas avoti ir uzņēmuma grāmatvedības (finanšu) pārskati.
Gada pārskats ir uzņēmuma saimnieciskās darbības faktisko ekonomisko rādītāju apraksts par iepriekšējo laika periodu. Uzņēmuma gada pārskata galvenais mērķis ir sniegt informāciju uzņēmuma dalībniekiem par finansiālo stāvokli saimnieciskā gada beigās un par tā attīstības perspektīvām. Gada pārskats ir vissvarīgākais uzņēmuma dokuments, un pirmais no dokumentiem, ko izskata investori, finansu analītiķi un konsultanti, pētot kompāniju. Tas atspoguļo, kā kompānija rīkojas finansiāli, un bieži skaidro vadības filozofiju un biznesa galveno mērķi. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register