Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:708333
 
Evaluation:
Published: 11.03.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Sabiedrības ar ierobežotu atbildību pamatkapitāla būtība tiek atrunāta Komerclikuma īpašajā nodaļa „Sabiedrības pamatkapitāls”.
Sabiedrības pamatkapitāls var tikt apmaksāts vai naudā vai ar mantisko ieguldījumu, ko nosaka Komerclikuma 151.panta nosacījumi. Sabiedrības ar ierobežotu atbildību minimālais pamatkapitāla lielums, kas tiek noteikts ar likumu, ir 2000.00 latu.
Tam jābūt veselos latos, kā arī apmaksas veidu nosaka dibināšanas līgumā vai pamatkapitāla palielināšanas noteikumos. Ja dibināšanas līgumā vai pamatkapitāla palielināšanas noteikumos nav paredzēts mantiskais ieguldījums, tad pamatkapitālu jāapmaksā tikai naudā. Kā mantiskais ieguldījums var būt naudas izteiksmē novērtējama ķermeniska vai bezķermeniska lieta, kuru var izmantot sabiedrības komercdarbībā, izņemot lietas, uz kurām saskaņā ar likumu nevar vērst piedziņu. Par mantiskā ieguldījuma priekšmetu nevar būt ne saistības sniegt pakalpojumus vai veikt darbu, ne paredzamā peļņa vai paredzamā darbība sabiedrībā, ne arī paredzamā darba samaksa, honorāri, dividendes un tamlīdzīgi maksājumi, ko dibinātājs vai dalībnieks var saņemt no sabiedrības.
Mantisko ieguldījumu novērtē eksperts, kurš iekļauts komercreģistra iestādes apstiprinātajā sarakstā. Ja, dibinot sabiedrību ar ierobežotu atbildību, mantisko ieguldījumu kopējā vērtība nepārsniedz 4000 latu un mantiskie ieguldījumi kopā ir mazāk par pusi no sabiedrības pamatkapitāla, mantisko ieguldījumu novērtēt un atzinumu sniegt var dibinātāji. Tad atzinumu paraksta visi dibinātāji.
Pamatkapitālu apmaksā ar naudas vai mantisku ieguldījumu, to izsaka veselos latos. Apmaksas veidu nosaka dibināšanas līgumā vai pamatkapitāla palielināšanas noteikumos. Pamatkapitāla ieguldīto naudu nevar aizstāt ar mantisko ieguldījumu.
Par mantiskās ieguldījuma priekšmetu var būt naudas izteiksmē novērtējama ķermeniska vai bez ķermeniska lieta, kuru var izmanto sabiedrības komercdarbībā, izņemot lietas, uz kurām saskaņā ar likumu nevar vērst piedziņu. Ja mantiskā ieguldījuma priekšmeta vērtība līdz sabiedrības ierakstīšanai komercreģistrā ir samazinājusies, persona, kura to ieguldījusi, šo samazinājumu sedz naudā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register