Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:267812
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.10.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    5
2.  SIA “X” FINANŠU DARBĪBAS ANALĪZE    8
2.1.  Bilances sastāva un struktūras novērtējums    8
2.2.  Uzņēmuma finansiālās stabilitātes analīze    11
2.3.  Likviditātes rādītāji    15
2.4  Maksātspēja    20
2.5.  Aktivitātes rādītāji    21
2.6.  Rentabilitātes rādītāji    26
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    29
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    31
Extract

Katram uzņēmumam saimnieciskās darbības gaitā pastāv vairāki mērķi. Kā svarīgākais no mērķiem parasti tiek minēta uzņēmuma peļņa. Tomēr svarīgi ir ne tikai šo peļņu iegūt, bet arī to apzināt un saglabāt. Tāpēc peļņa nav vienīgais mērķis, ko izvirza uzņēmēji. Uzņēmums ikdienā saskaras ar citu mērķu izvirzīšanu. Otrs svarīgākais, dažkārt pat galvenais, katra uzņēmuma mērķis ir tā maksātspējas saglabāšana. Lai varētu kontrolēt uzņēmuma peļņu un maksātspēju, bieži vien ir pietiekoši ar uzņēmuma pārskatos ietverto informāciju. Ar to var pietikt, lai saņemtu pietiekamu informāciju nākotnes lēmumu pieņemšanai, vai laicīgi pamanītu tuvojošās briesmas.
Katram uzņēmumam ir jāapzinās vai sasniegtie rezultāti ir vērtējami pozitīvi, vai negatīvi. Kritēriji, pēc kuriem var izdarīt šādu novērtējumu ir atšķirīgi dažādiem uzņēmumiem. Ir jāveic šo rādītāju regulāra analīze. Katram uzņēmumam ir jāapzinās kas viņu sagaida nākotnē. Laicīgi jāparedz briesmas un jāsaskata iespējas. No analīzes rezultātā iegūtās informācijas var izdarīt daudzus secinājumus par uzņēmuma nākotni.
Tēmas izvēles pamatojums: Šo tēmu izvēlējos tādēļ, ka pirmām kārtām es strādāju 2001.gadā dibinātā uzņēmumā, kurš arī nodarbojas ar sabiedrisko ēdināšanu. Kā otru no faktoriem un arī galveno gribētu minēt, ka, izpētot un izanalizējot uzņēmuma SIA “X” saimnieciskos un ekonomiskos rādītājus, kā arī uzņēmuma finansiālo stāvokli, es varēšu izvērtēt kā darbojas šis uzņēmums un kāda ir uzņēmuma panākumu atslēga. Man radīsies iespēja salīdzināt uzņēmuma, kurā es strādāju darba stilu ar SIA “X”, tādējādi ierosināt savus darba devējus uzņēmējdarbības attīstīšanas jomā.
Pētījuma bāze: Par pētījumu periodu tiks izmantoti 2003.- 2005.gadi un savstarpēji salīdzināti, t.i., SIA “X” nepublicētie dati 2003.- 2005.gadu bilances ar pielikumiem, peļņas un zaudējumu aprēķini, apstiprinātais kontu plāns, nolikumi.
Kursa darba mērķis: Esmu izvirzījusi mērķi uzskatāmi parādīt, kā vienkāršotu analīzi uzņēmumā var veikt katrs, kam ir svarīgi konkrētā uzņēmuma saimnieciskās darbības rādītāji, kā veikt vienkāršotu šo rādītāju plānošanu nākotnei. Darbā tiks aplūkots kā šīs problēmas risina konkrētā uzņēmumā SIA “ X” .…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1166463
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register