Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:677790
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.09.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Siena preses    2
  Savācējpiekabes    4
  Siena rituļu preses    4
  Izmantotā literatūra    6
  Pielikums    7
Extract

Piekabināmā savācējprese ir virzuļprese ar taisnplūsmas presēšanas kameru, kurā sienu padot no sāniem. Šī savācējprese savāc sienu no vāliem, sapresē saiņos un apsien saiņus ar speciālu kamolos satītu sienamo auklu. Savācējpresi var izmantot arī salmu savākšanai. Apsietie saiņi paliek uz lauka vai arī pa speciālu tekni tiek ievadīti savācējpresei pievienotajā traktorpiekabē. Savācējpresi iespējams darbināt arī stacionāri. Tās mehānismus piedzen traktora jūgvārpsta.
Darba procesā vāla savācējs paceļ siena vālu un novada uz pieņēmējkameru. Kad virzulis atrodas priekšējā stāvoklī, šķērspadeves dakšu mehānisms ievada sienu presēšanas kamerā. Tā kā presēšanas kamera virzienā uz izeju ir sašaurināta, virzulis darba gājienā sapresē sienu un izveido saini. Sienamais aparāts apsien kamerā sapresēto siena saini ar divām auklām (garenvirzienā). Veidojoties jaunam sainim, apsietais sainis tiek pakāpeniski izstumts no presēšanas kameras un novietots uz augsnes vai arī uz teknes, pa kuru nonāk piekabē.
Savācējpreses galvenās darbīgās daļas ir vāla savācējs, pieņēmējkamera ar šķērspadeves dakšu mehānismu, presēšanas kamera ar virzuli un sienamo aparātu. Savācējpreses palīgdaļa ir rāmis, divi pneimatiskie balstriteņi, jūgstienis ar balstu un pārvads, kā arī drošības un signalizācijas ierīces.
Vāla savācēja galvenās darbīgās daļas ir savācējtrumulis, pie kura līstēm piestiprināti atsperīgi zari. Vāla savācēja nolaišanai un pacelšanai izmanto roksviru. Tā kā savācējtrumulis ir pakarināts amortizācijas atsperēs, tas darba stāvoklī viegli pieskaras pie vāla, kopējot augsnes reljefu.
Presēšanas kamera ir savācējpreses pamatdaļa, jo tajā formējas sainis. Kamerā pa vadīklām turpatpakaļkustībā pārvietojas kārbveida virzulis, kas minūtē izdara 60 darba gājienus. Virzuļa sānos nostiprinātas slīps nazis, bet pie kameras sienas padeves lūkas malā- pretgriezējplāksne. Kad virzulis atrodas priekšējā stāvoklī, dakšu mehānisms pa sānu lūku presēšanas kamerā ievada sienu, nazis pret pretgriezējplāksni nogriež siena porciju, kuru virzulis darba gājienā sapresē. Savācējpresei ir saiņu blīvuma regulators (skrūvju mehānisms), ar kuru iespējams mainīt presēšanas kameras izejas daļas šķērsgriezumu.
Pieņēmējkameras šķērspadeves dakšu mehānisms sastāv no divām dakšām. Dakšām jāstrādā sinhroni ar virzuli, tāpēc to piedziņai izmanto ķēdes pārvadu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register