Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:772684
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.04.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Kas ir siers?    3
  Viss sākas ar pienu    3
  Siera māksla    4
  Kā pazīt labu siera veikalu    5
  Nepasterizētie pieni - gan aromātiski, gan droši lietošanai    7
  Mīkstie sieri    8
  Izmantotā literatūra    10
  Pielikums    11
Extract

Siers ir vērtīgs piena produkts ar blīvu konstitenci; specifisku garšu un smaržu iegūst, pienu sarecinot un recekli apstrādājot.
Pēc pilnvērtīgo olbaltumvielu, piena tauku, minerālvielu un vitamīnu saturu siers ir viens no visvērtīgākajiem piena produktiem.
Atkarībā no piena tauku satura siera ķīmiskais sastāvs ir šāds: 10-35% tauku, 16-40 olbaltumvielu, 1-4vārāmā sāls, 32-35ūdens. Vājpiena sierā ir apmēram 1%tauku un līdz 40-45% olbaltumvielu. Siers satur A,B1,B2,D,E,PP vitamīnus un karotīnu. 100g siera atbilst 250-400kkal. Cilvēka organisms asimilē 98-99%siera tauku un olbaltumvielu.
Atkarībā no piena recināšanas paņēmiena izšķir 1)Dabiskos sierus ( pienu recina ar fermentu himozīnu) 2)Skābpiena sierus ( pienu recina ar baktēriju- tīrkultūras pienskābi).
Dabiskie sieri iedalās: cietajos, mīkstajos, nogatavinātajos sāls šķīdumā un pārstrādātajos. Tauku saturs sausnā 20,30,40,45,50,55,60%. Pēc garšas un ārējā izskata ir augstākā labuma un pirmās šķiras sieri- Bauskas, Valmieras, Zemgales, Saldus, Daugavas, Krievijas, Pošehonas, ķimeņu u.c.šķirās neiedala.
Sieru vērtē pēc 100 punktu sistēmas: garša un smarža-45punkti, konstitenece -25, acojums-10, krāsa-5,ārējais izskats-10, iepakojums un marķējums-5.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1196921
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register