Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:814134
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.01.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Dzimuma aspekts biznesā    4
1.1.  Vīrišķīgums un sievišķīgums biznesa kultūrā    5
1.2.  Biznesa sievietes raksturojums salīdzinājumā ar vīrieti    7
2.  Sievietes Eiropas valstu biznesa kultūrā    9
2.1.  Sievietes loma biznesā saskaņā ar dažādu Eiropas valstu kultūrām    10
  Secinājumi    11
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    12
Extract

IEVADS

Sievietes loma sabiedrībā un iespēja sevi realizēt katrā laikmetā un iekārtā bijusi ļoti dažāda. Bija laiks, kad sieviete tika uztverta tikai un vienīgi kā māte un bērnu aukle un ne mazākā mērā nebija domājams, ka sievietei būs teikšana un pat liela teikšana politikā un valsts dzīvē. Laikā, kad sabiedrībā valdīja izteikts patriarhāts, sievietes vieta tika ierādīta mājās pie bērniem un pavarda. Taču tagadējā pasaule brīžiem pat liek brīnīties - kur sievietes ņem tik daudz enerģijas, lai no rīta pabarotu un ikdienas gaitās pavadītu ģimeni, pa dienu aktīvi un radoši strādātu, bet vakarā vēl tikpat enerģiski iepirktos veikalā, lai pagatavotu vakariņas izsalkušajai ģimenei.
Patiesībā pati sabiedrība nolikusi sievietes šādās pozīcijās - sievietei pastāvīgi ir jāpierāda, ka viņa nav sliktāka par vīrieti, lai veiksmīgi vadītu uzņēmumu, brauktu ar mašīnu, strādātu par prezidenti. Tas ir sava veida mūžīgais dzinējs - sievietei visu laiku kādam kaut kas ir jāpierāda. Un tas liek darīt vairāk arī tad, kad šķiet, ka vairs nav spēka. Vairs nevar saskaitīt, cik daudz Latvijas sieviešu brauc ar automašīnu, tomēr joprojām viens otrs profesionālis nespēj atturēties no pavīpsnāšanas, redzot sievieti pie stūres. Un šī frāze aizvien tiek lietota arī citās dzīves jomās, lai tādējādi uzsvērtu - sieviete nav tik laba kā vīrietis. Protams, ka tas bijis lielisks iemesls, lai pasaulē rastos un joprojām aktīvi darbotos dažādas feminisma kustības, sieviešu tiesību aizstāvēšanas organizācijas. Valstis spiestas rīkot dažādas kampaņas, lai pierādītu, ka sievietei nedrīkst maksāt mazāku algu par to pašu darbu tikai tāpēc, ka viņa ir sieviete. Ne jau kampaņas un protesti mainīs sabiedrības viedokli, bet gan spēja katram un ikvienam mainīt domāšanu.
Sievietei esot līdzvērtīgai biznesa partnerei, ir jāspēlē stiprā dzimuma loma. Būt stiprai un lēdijai – paradoksāli, bet ne neiespējami.
Savā darbā autore izskatīs to, kā sievietes iekļaujas biznesa kultūrā, kā sievietes biznesa stils atšķiras no vīriešu stila, kā arī nobeigumā piedāvās secinājumus par paveikto darbu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register