Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:949758
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Notekūdeņu klasifikācija    2
2.  Ūdens attīrīšanas iespējas    4
2.1.  Ķīmiskā notekūdeņu attīrīšana    4
2.2.  Bioloģiskā notekūdeņu attīrīšana    5
2.3.  Mehāniskā notekūdeņu attīrīšana    8
3.  Dažādu firmu piedāvātās attīrīšanas iekārtas    10
3.1.  SIA ‘’Notekūdeņu attīrīšanas tehnoloģijas’’    10
3.2.  A/S ‘’Baltic Pulp’’    17
3.3.  SIA ‘’VentEko’’    18
4.  Notekūdeņu attīrīšana – esošā situācija Latvijā    19
5.  Notekūdeņu attīrīšanas process ‘’Rīgas ūdenī’’    25
  Izmantotā literatūra    26
Extract

Utilizācija – [fr. utilisation; lat. utilis – derīgs] ražošanas un mājturības atkritumu izmantošana par jaunu ražojumu izejvielām.

Pēc notekūdeņu rašanās veida notekūdeņus iedala četrās grupās. Tie ir -
sadzīves notekūdeņi;
ražošanas notekūdeņi;
lauksaimniecības notekūdeņi;
nokrišņu notekūdeņi.

Sadzīves notekūdeņi veidojas, cilvēkiem ikdienā dažādos veidos izmantojot dzeramo ūdeni. Tie ir visi tie ūdeņi, kuri, dažādi izmantoti, galu galā nonāk kanalizācijā. Tie parasti satur 60-80% organisko piemaisījumu, kas notekūdeņos nonāk kā gaļas un augu šķiedras, eļļas un cilvēku fizioloģiskie izdalījumi. Neorganiskie piemaisījumi ir smiltis, dubļi, minerālsāļi, skābes, sārmi u.c. Šajos notekūdeņos ir arī ļoti daudz mikroorganismu. Sadzīves notekūdeņos esošās organiskās vielas, nonākušas upē, veicina ūdens augu attīstību - līdz pat upes pilnīgai aizaugšanai. Ar notekūdeņiem upē nokļuvušie mikroorganismi var izraisīt saslimšanu ar dažādām slimībām. Sadzīves notekūdeņi parasti ir gaiši pelēkā krāsā, duļķaini un ar purva smaku, kamēr tie ir svaigi. Melni pelēka krāsa un sērūdeņraža smaka ir ierūgušiem notekūdeņiem. Citas krāsas vai smakas norāda uz ražošanas notekūdeņu klātbūtni.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register