Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:166653
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.04.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Bērnu uzvedības traucējumi ir bijuši vienmēr mūžsena problēma, lai gan mainoties paaudzēm katra iepriekšējā paaudze ir uzskatījusi, ka ar gadiem bērnu uzvedība ir pasliktinājusies- pusaudži ir sliktāki nekā tajos laikos, „kad mēs bijām jauni”. Taču patiesībā, nekas īpaši nebūtu mainījies, ja pasaule savā attīstībā stāvētu uz vietas, bērni vienkārši pielāgojas šodienas strauji mainīgajam laikmetam. Laikmets, dzīves notikumi piespiež bērnu būt par sliktas rīcības upuri. Taču bērnam ir jāsaprot, ka ne vienmēr drīkst pakļauties laikam, kurā mēs dzīvojam!
Pēdējos gados mūsu valstī skolotāju cīņa ar skolēnu neapmierinošo uzvedību kļūst arvien smagāka? Galvenokārt tas skaidrojams ar sociālajām un ekonomiskajām pārmaiņām, kas skārušas Latviju pēdējās desmitgades laikā. Autoritārā režīma vietā ir stājusies demokrātija, un pārprasta “lielā brīvība” ir novedusi pie visatļautības.
Skolotāju bezgalīgajā cīniņā ar skolēnu disciplīnas pārkāpumiem – varonīgā, bet veltīgā cīņā ar vējdzirnavām, kura aizņem lielāko stundas daļu, galveno mācību stundas mērķi– mācīšanu un mācīšanos, atstājot otrajā vietā.

Uzvedības traucējumu cēlonis:
Attīstības īpatnības (uzmanības deficīta sindroms, valodas attīstības problēmas, veselības traucējumi)
UZMANĪBAS DEFICĪTA SINDROMS UN HIPERAKTIVITĀTE (UDS, UDHS) ir nozoloģiska kategorija, kas raksturo hroniskus uzvedības traucējumus bērnībā. Klīniskie simptomi tam ir kustību nemiers, nespēja nosēdēt uz vietas, viegla uzmanības novēršana, domāšanas un uzvedības impulsivitāte, nespēja mācīties no pieredzes un no izdarītajām kļūdām, uzmanības nepietiekamība, nespēja koncentrēties, viegla pārslēgšanās no viena darbības veida uz citu, nenovedot iesākto līdz galam, pļāpīgums, izklaidība, nepietiekama briesmu sajūta ( pārdrošība) utt.Saskarsmes problēmas.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1112271
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register