Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:296789
 
Evaluation:
Published: 12.12.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Kuģa korpusa stiprība    3
  Kuģa korpusa konstrukcijas vispārējais raksturojums    5
  Kuģa korpusa stiprības kontrole tā ekspluatācijas laikā    7
  Vietējie spriegumi    9
  Izmantotā literatūra    11
Extract

Vietējie spriegumi.
Kuģa korpusa konstrukciju veido dibena, sānu, klāju un starpsienu pārsegumi. Šie pārsegumi piedalās ne tikai korpusa kopējās liecesstiprības nodrošinājumā, bet nodrošina arī vietējo stiprību. Tā, piemēram, uz dibena pārsegumu normālos ekspluatācijas apstākļos darbojas lokālais hidrostatiskais ūdens spiediens, kā arī kravas un mehānismu gravitācijas spēki. Dokošanas un ūdenī nolaišanas laikā dibena pārseguma saistiem jāiztur arī ķiļboku spiediens. Sānu pārsegumi ir pakļauti ūdens hidrostatiskajam spiedienam un lokāliem spēkiem no ledus spiediena, un no krasta konstrukciju spiedienu, ko rada viļņu triecieni pret korpusu. Augšējo klāju papildus slogo uz tā nokļuvušā ūdens svars un klāja kravas svars. Starpsienām jāiztur kravas spiediens un arī avārijas laikā tilpnē ieplūdušā ūdens hidrostatiskais spiediens, kā arī kuģa korpusa svars, kuģi izceļot no ūdens dokā.
Lai spriestu par kuģa korpusa saistu stiprību, nepieciešams noteikt summāros spriegumus tajos. Uzdevumu apgrūtina tas, ka vieni un tie paši saisti piedalās kopējā liecē, konkrēta pārseguma liecē, atsevišķas pārseguma sijas liecē un vēl uz pārseguma saistiem balstītas plātnes liecē. Šajā dibena pārsegumam raksturīgajā gadījumā rezultējošie normālie spriegumi it četru komponentu summa.
Vietējās stiprības apreiķinu vienkāršošanai atsevišķiem pārsegumiem apreiķini tiek veikti neatkarīgi no pārējiem. Tā, piemēram, dibena pārsegumam var izvēlēties fragmentu no sāna līdz sānam un no starpsienas līdz starpsienai, proti, viena nodalījuma robežās. Apreiķinot sānu pārsegumu, pieņem, ka tas balstās uz dibena klāja un starpsienu pārsegumiem. Klāja pārsegums balstās uz šķērsvirziena un garenvirziena starpsienām un sānu pārsegumiem.
Šāda idealizēta apreiķinu shēma ļauj veikt apreiķinus, izmantojot kuģu būvmehānikas metodes. Ļoti svarīgi ir pareizi noteikt visas slodzes, kuru iedarbībai pakļauti pārsegumi, pie kam pat visnelabvēlīgākajos ekspluatācijas apstākļos. Klasifikācijas sabiedrību noteikumi satur rekomendācijas par apreiķinu slodžu izvēli dažādu veidu pārsegumiem.
Apreiķinu shēmas pastāvīgi tiek pilnveidotas . Pēdējos gados ļoti veiksmīga ir galīgo elementu metode, kas dod iespēju veikt apreiķinus ne tikai sarežģītiem plakaniem kuģu pārsegumiem, bet arī dažām telpiskām korpusa konstrukcijām.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1327518
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register