Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:647140
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.03.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Labklājības ministrija plāno, ka cilvēki ar redzes un dzirdes traucējumiem, kuri aprūpē bērnu līdz pusotra gada vecumam, 2016. gadā nepieciešamo tehnisko palīglīdzekli – tiflotehniku un surdotehniku – varēs saņemt steidzamības kārtā. Šajā lokā iekļauti ne vien bērna vecāki, bet arī bērna adoptētāji, kuru aprūpē un uzraudzībā pirms adopcijas apstiprināšanas tiesā ar bāriņtiesas lēmumu nodots adoptējamais bērns, audžuģimenes locekļi, kuri noslēguši līgumu ar pašvaldību, aizbildņi vai citi cilvēki, kuri saskaņā ar bāriņtiesas lēmumu bērnu faktiski kopj un audzina. Tāpat tehniskos palīglīdzekļus – surdotehniku – varēs saņemt arī bērni, kuriem noteikta 1.vājdzirdības pakāpe. Šobrīd tos var saņemt bērni, kuriem noteikta vismaz 3.vājdzirdības pakāpe. Plānots, ka sociālās rehabilitācijas pakalpojumu cilvēkiem ar redzes un dzirdes invaliditāti varēs pārtraukt uz laiku, kamēr cilvēks ārstējas ārstniecības iestādē. Tas nozīmē, ka pēc izārstēšanās cilvēks varēs turpināt uzsākto sociālo rehabilitāciju. [4]

Secinājumi:
1) Cilvēki ar smagiem dzirdes traucējumiem bieži tiek nepieņemti sabiedrībā, jo cilvēki nezina, kā ar viņiem sazināties.
2) Valsts nedzirdīgiem un vājdzirdīgiem cilvēkiem apmaksā sociālo rehabilitāciju un surdotulka pakalpojumus, apmaksā tiflotehniku un surdotehniku nedzirdīgiem un vājdzirdīgiem bērniem.
3) Sociālā aprūpe nedzirdīgiem un vājdzirdīgiem cilvēkiem tiek piedāvāta, ja viņiem bez dzirdes funkcionālajiem traucējumiem ir citi smagi veselības vai attīstības traucējumi.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register