Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:316044
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.03.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Sociālā reklāma, līdzīgi kā sociālais mārketings, Baltijas valstīs ir salīdzinoši jaunas, akadēmiskajā vidē vēl maz apzinātas jomas, tomēr praksē jau uzkrāta noteikta šī reklāmas veida pieredze.
Sociālā reklāma – informācija, kas tiek izplatīta ar mērķi ietekmēt cilvēka vai cilvēku grupas rīcību, viedokļus un attieksmes, kā rezultātā labumu gūtu visa sabiedrība. Sociālā reklāma tieši nav saistīta ar kādas konkrētas preces pārdošanas apjomu palielināšanu vai kādas biznesa idejas atbalstīšanu, reklamēšanu. Tās uzdevums ir motivēt mērķauditoriju rīkoties sociāli atbildīgi, sekmēt pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā. Sociālajām kampaņām jābūt ilgstošām, jo īslaicīgām var nebūt vēlamais rezultāts vai tāds vispār var izpalikt. Mainīt kādu dziļi iesakņojušos ideju, uzskatu kopumu ir ļoti problemātiski un tas notiek ļoti lēni, ilgstošā laika periodā1.
Sociālajā jomā mārketings ir ļoti nozīmīga valsts institūciju menedžmenta sastāvdaļa, tas definējams kā sociāls un organizatorisks process, lai noskaidrotu sabiedrības grupas, kuras skar attiecīgās sociālās problēmas, kā šīs problēmas ietekmē visu sabiedrību kopumā un kā ar visas sabiedrības spēkiem ir iespējams šo problēmu risināt.
Sociālās reklāmas formas ir tādas pašas kā komerciālajai reklāmai. Atšķiras tikai mērķis. Komerciālās reklāmas aicina patērētāju iegūt kaut ko savā īpašumā, lai apmierinātu savas personiskās vajadzības, par to maksājot naudu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register