Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:400189
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.02.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Šokolādes izejvielas    4
2.  Šokolādes izgatavošanas vēsture    6
3.  Šokolādes pamat veidi    7
3.1.  Tumšā šokolāde    8
3.2.  Piena šokolāde    9
3.3.  Baltā šokolāde    9
4.  Uzturvielas šokolādē    10
5.  Šokolādes labvēlīgā ietekme uz veselību    12
6.  Šokolādes nelabvēlīgā ietekme uz veselību    16
7.  Aptaujas par šokolādes lietošanu rezultāti    17
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    22
  Anotācija    23
  Annotation    24
Extract

Mēs šo tēmu izvēlējāmies, tāpēc, ka mēs vēlējāmies uzzināt no kā šokolāde radusies, kāda ir tās vēsture un uzzināt kaut ko jaunu par šokolādi.
Daudzi cilvēki uzskata, ka šokolāde ir tas našķis, kas kaitē cilvēkiem, piemēram, bojā zobus, padara cilvēkus resnākus, bet ziniet tā nav. Šokolāde nebojā zobus un nepadara cilvēkus resnākus.
Mūsu mērķis ir jums pierādīt, ka šokolādei ir gan labās, gan sliktās īpašības. Mēs izvirzījām sev šādus uzdevumus -izpētīt, cik daudz cilvēki ēd šokolādi, kādu šokolādi viņi ēd un daudz ko citu.

Mūsdienu zinātnieki tikai sākuši atzīt šokolādes labvēlīgo ietekmi uz veselību, bet senās kultūras to jau sen izmantoja dziedniecībā. Maiji un acteki, ko atzīst par šokolādes atklājējiem, šokolādi ne tikai dzēra baudas dēļ, bet arī izmantoja dziedniecībā: pret lēkmēm, drudzi, dizentēriju, caureju, ādas slimībām. Daži Latīņamerikas tautas dziednieki joprojām lieto šokolādi ārstēšanā, piemēram, Meksikā to izmanto gan bronhīta, gan bišu un skorpionu dzēlienu gadījumos. Kad šokolāde 17. gadsimtā parādījās Eiropā, to iecēla gan brīnumlīdzekļa lomā, gan arī uzskatīja to par apreibinošu vai slimību izraisošu līdzekli. Dakteri mēdza parakstīt šokolādi kā miega zāles, gremošanas veicinātāju, asiņu attīrītāju, dzemdību sāpju atvieglotāju un dzimumspējas veicinātāju; daži ārsti pat uzskatīja, ka tā pagarina mūžu. Ne velti kāds itāļu rakstnieks 1728. gadā atzīmējis: „Nevar saskaitīt to naudu, ko eiropieši tagad tērē kakao un citām šokolādes zālēm.” Pat izcilais botāniķis Linnejs, kurš deva šokolādei tās zinātnisko nosaukumu, uzskatīja, ka tā palīdz uzlabot garastāvokli trijos gadījumos – kad ir pēc slimības vārgums un novājēšana, hemoroīdi vai hipohondrija (depresijas, uzmācības un murgojumu veidojums).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register