Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:397457
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.05.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  TABULU SARAKSTS    3
2.  ATTĒLU SARAKTS    4
3.  IEVADS    5
4.  ŠOKOLĀDE    6
  Taukvielas    6
  Cukurs    6
  Piens    6
5.  ĶĪMISKAIS SASTĀVS    8
  Pergale dark    8
  Pergale milk    8
  Schogetten white chocolate    8
6.  PRODUKTA BOJĀŠANĀS VEIDI    8
  Defekti    9
7.  PRODUKTA KVALITĀTES IETEKMĒJOŠIE FAKTORI    9
8.  KVALITĀTES TESTĒŠANAS GRAFIKS    11
9.  ŠOKOLĀDES DERĪGUMA TERMIŅA PAGARINĀŠANAS IESPĒJAS    14
  IZMANTOTĀ LITERAUŪRA    17
Extract

7. PRODUKTA KVALITĀTES IETEKMĒJOŠIE FAKTORI
Šokolāde ir jāuzglabā ļoti rūpīgi, jo to var negatīvi ietekmēt apkārtējās vides faktori kā, piemēram, dažādi aromāti, mitrums. Vislabāk būtu šokolādi uzglabāt vēsā, sausā un tumšā vietā. Nav ieteicams turēt šokolādi ledusskapī, jo tad šokolādē rodas kondensāts un mitrums, var izraisīt pelēkbaltu aplikumu uz šokolādes virsmas. Tas rodas, tad,ja mitrums sāk šķīdināt šokolādi. Kad mitrums izgaro, veidojas kristāli, un tas savukārt piešķir šokolādei pelēcīgu nokrāsu. Līdzīgi notiek, ja šokolāde tiek pakļauta pēkšņām temperatūras izmaiņām. Kakao sviests atdalās no pārējās masas, kas padara šokolādes virsējo slāni pelēcīgu. Tomēr arī šāda šokolāde joprojām ir ēdama par spīti nepievilcīgajam izskatam.
Vislabāk šokolāde jūtas vēsā, tumšā vietā 18-20 grādos un ar mitruma līmeni zem 50 procentiem. Šokolāde viegli uzsūc smaržas, tāpēc ieteicams to glabāt slēgtā iepakojumā un tālāk no spēcīgi smaržojošām garšvielām. Parasti uz iepakojuma ir norādīti ieteicamie uzglabāšanas apstākļi – ja tie ir ievēroti gan veikalā, gan mājās, šokolāde nemainīs ne savu garšu, ne izskatu.
Augstas kvalitātes šokolādei būs dažas kopīgas iezīmes:
• Spīdīga ārpuse
• Patīkams krakšķis kad to salauž
• Bagātīgs aromāts ( vislabāk jūtams kad šokolāde izkususi )
• Izkūst mutē (parasti piena šokolāde kūst vieglāk nekā tumšā šokolāde zemāka kakao satura un augstāka tauku līmeņa dēļ)
Kad šokolāde būs kļuvusi slikta, tā izskatīsies, smaržos un garšos atšķirīgi:°
• Izskats: varētu pamanīt baltu plēvi, kas pārklāj vecākas šokolādes ārpusi. To var izraisīt mitruma iedarbība vai ārkārtējas temperatūras izmaiņas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register