Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:453298
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.07.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Izejvielu izvēle un raksturojums    3
2.  Tehnoloģisko procesu shēma un apraksts    5
2.1.  Tehnoloģiskā procesa apraksts    6
5.1.  Plākšņu pasterizators dzesētājs    13
6.1.  Uzņēmuma infrastruktūra    18
6.2.  Darbinieku pienākumu apraksts    18
7.1.  HACCP kvalitātes sistēma    26
7.2.  HACCP sistēmas uzturēšana RPK    26
7.3.  Ražošanas kontrole    29
7.4.  Pasākumi produkta (procesa) nekaitīguma nodrošināšanai. Labas ražotprasmes pasākumi(LRP)    30
8.1.  Tirgus apraksts    36
8.2.  Mērķa segments    37
8.3.  Produkta pašizmaksas aprēķins    38
Extract

Lai kļūtu par darba tirgū konkurēt spējīgu speciālistu, katram topošajam un esošajam pārtikas tehnologam būtu jāpārzina dzīvnieku valsts, augu valsts un citas izcelsmes pārtikas produktu ražošanas tehnoloģiskos procesus un tehnoloģijas pilnveidošanas jautājumus, to ražošanas ekonomiku. Tehnologam jāpārzina tehnoloģiskā procesā lietotās iekārtas, to darbināšanai nepieciešamos enerģētiskos resursus. Jāpārzina kvalitātes vadības sistēmas pamatprincipi un to ieviešana uzņēmumos, nodrošinot nekaitīgas pārtikas ražošanu. Pārtikas un dzērienu tehnologam jāvada, jāplāno, jāorganizē pārtikas produktu ražošana, to kvalitātes kontrole visos ražošanas procesa posmos, jānodrošina nodarbinātā personāla saskaņota darbība, jāorganizē un jāveicina jaunu produktu izstrāde un ieviešana ražošanā, atbildot par drošu pārtikas produktu ražošanas darba drošības un ugunsdrošības noteikumu ievērošanu, jāseko Latvijas Republikas un citu normatīvo aktu ievērošanai un piemērošanai pārtikas produktu ražošanā.
Šo visu procesu apguvi un nepieciešamās iemaņas nevar apgūt noklausoties tikai teorētiskās lekcijas pārtikas produktu pārstrādes ražošanas tehnoloģijā. Šādu procesu un iemaņu apgūšanai vajadzīga praktiska pieredze. Tāpēc arī Rīgas Uzņēmējdarbības koledžas pārtikas produktu pārstrādes tehnoloģijas studentiem katra studiju gada noslēguma posmā jāpraktizējas sevis izvēlētā pārtikas produktu ražošanas uzņēmumā. Darba autors praktizējās A/S „Rīgas piena kombināts”, kur plašākas zināšanas guva tieši saldējuma ražošana, tāpēc arī kvalifikācijas darba tēmā ir "Šokolādes saldējuma ražošana ar ražību divas tonnas dienā".…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1126052
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register