Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:286817
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.05.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Veselīgs dzīves veids    3
  Veselīga ēšana    4
  Garīgā veselība    5
  Alkahola, narkotiku un tabakas kaitīgās ietekmes.    6
  Alkahols    7
  Sarkanvīns ieteicams smēķētājiem.    8
  Imūnsistēma    8
  Nedaudz par Liepājas sporta vēsturi.    11
  Nedaudz par “Powerade”.    12
  Nobeigums    13
  Secinājumi    14
Extract

Dažreiz tiek nepareizi uzskatīts, ka informētības līmenis nodrošinās, ka iedzīvotāji automātiski veiks “veselīgu izvēli ”. Lai gan zināšanas, informācija un izglītošana veselības jomā ir svarīgi aspekti, fakti liecina, ka izšķiršanos par veselīgu uzvedību (piem., veselīgu uzturu, pietiekamu fizisko aktivitāti , rūpes par seksuālo veselību) bieži apgrūtina dominējošā fiziskā, sociālā, ekonomiskā un kultūras apkārtne, kas iespaido indivīda, grupu un kopienu izdarītās izvēles.
Turklāt ļoti bieži mazāk nodrošinātas grupas, pakļautas augstam stresa līmenim, ir tās, kas pieņem kaitīgus veselības uzvedības modeļus, bieži ar lielu smēķētāju, alkohola un narkotiku lietotāju skaitu, mēģinot pārvarēt problēmas, ko rada nepietiekams ienākumu līmenis, slikta izglītība un bezdarbs vai nedrošība par darbu. Tādejādi katrā programmā galvenais elements ir visu iepriekšminēto vides faktoru modificēšanai tādā veidā, lai “veselīga izvēle kļūtu par vieglu izvēli”. Faktiski daudz labāk augstāk izglītotie iedzīvotāji un labklājības grupas ir tās, kas interesējas par savu veselību, tādejādi vēl vairāk izceļot veselības atšķirības un nelabvēlīgo grupu sociālo atstumtību. Veselīga dzīves veida veicināšanai katras veiksmīgas iniciatīvas priekšnoteikums ir īpašas nelabvēlīgām grupām paredzētās izglītības un informācijas programmas un apmācība. Neatkarīgi no individuālajām zināšanām, izšķiroties par kādu noteiktu dzīves veidu, informācija un izglītība par veselības riska faktoriem (kā piemēram, neveselīgs uzturs, smēķēšana vai automašīnas vadīšana reibumā) laika gaitā panāk plašāku sabiedrisku atbalstu politikai, kas risina tabakas un alkohola lietošanas saistītas problēmas un propagandē veselīgas ēšanas ieradumus. Sabiedrības informētība ir spēcīgs pārmaiņu stimuls.
Sabiedrības pieprasījums attiecībā uz aktīvu atpūtu, riteņbraucēju celiņiem un labāku sabiedrisko transportu pavēris plašākas aktīva dzīves veida iespējas. Sabiedrības interese par vides postījumu risku radījusi lielāku pieprasījumu pēc nekaitīgiem videi draudzīgiem ražojumiem Kad šāds atbalsts organizēts, piemēram, patērētāju grupas, iedzīvotāju var kļūt par spēcīgiem sabiedrotajiem veselības jomā un aizsardzību pret to apdraudošiem spēkiem.[2;103]

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register