Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:413268
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.08.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Svarīgs solis virzībā uz ārējās tirdzniecības liberalizāciju ir ekonomiskā integrācija, kas apvieno divu vai vairāku valstu tirgus, veidojot brīvās tirdzniecības zonas.
Starpvalstu ekonomiskai integrācijai var būt dažādas formas, kas atšķiras pēc līgumos noteiktās integrācijas pakāpes. Ekonomiskās integrācijas formas ir šādas:
Līgums par ekonomisko sadarbību. Tā ir visvienkāršākā integrācijas forma, kas paredz, ka valstis nosaka savstarpēji izdevīgus, atvieglotus tirdzniecības noteikumus.
Brīvās tirdzniecības līgums. Noslēdzot šādu līgumu, tiek atcelti praktiski visi tirdzniecības ierobežojumi. Taču katra puse saglabā tiesības noteikt aršķirīgus ierobežojumus tirdzniecībā ar valstīm, kas nav šī līguma locekles. Būtībā šāds līgums ir Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācija (EFTA).
Muitas savienība. To noslēdzot, starp pusēm tiek atcelti visi tirdzniecības ierobežojumi. Turklāt puses apņemas saskaņot ārējās tirdzniecības politiku ar valstīm, kas nav šīs savienības locekles. Šāda savienība ir izveidota starp Eiropas Savienības valstīm (ES muitas savienība).
Koptirgus ir vēl vairāk integrēta sadarbības forma, jo starp Koptirgus valstīm iespējama brīva kapitāla un darbaspēka kustība. Starptautiskās integrācijas Koptirgus formai atbilst Eiropas Savienība (ES).
Ekonomiskā savienība ir visciešākā sadarbības forma, kurai bez visu iepriekšējo formu pazīmēm ir raksturīga saskaņota monetārā un fiskālā politika, ko nosaka šim nolūkam izveidots centrālais institūts.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1133528
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register