Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:687197
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.03.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Secinājumi
1. Starptautiskajā konferencē 1867. gadā Parīzē izveidota zelta standarta sistēma. Parīzes konference atzina zeltu par vienīgo pasaules naudas formu, un noteica nacionālo naudas vienību sistēmas unifikācijas ceļus. Zelta standarts darbojās labi no 1870. gadiem līdz 1. Pasaules karam 1914. gadā, kad tas tika atmests.
2. Zelta standarta sistēmas svarīgākās īpašības: valsts fiksē zelta cenu un nosaka nacionālās naudas vienības vērtību zelta izteiksmē; apgrozībā ir zelta monētas un papīrnauda (banknotes), kas bez grūtībām tiek mainītas pret zeltu; zelta rezerve valstī ir tik liela, ka garantē naudas vienību 100% nodrošinājumu ar zeltu.
3. Starp 1. un 2. pasaules karu tika pārtraukta banknošu apmaiņa pret zeltu. To aizstāja zelta stieņu standarts – banknotes tika mainītas pret zelta stieņiem, kuru svars bija līdz 125 kg. Francijā un Lielbritānijā pastāvēja zelta devīžu standarts, t.i., banknošu maiņa pret devīzēm – zelta stieņu standarta valstu valūtām (pirmkārt pret ASV dolāriem).
4. 1944. g. 2. Pasaules kara laikā pārstāvji no 44 valstīm satikās Bretonvudā, lai izveidotu jaunu starptautisku monetāro sistēmu, kas balstījās uz fiksētu maiņas kursu principu – zelta valūtas standartu (vēlāk arī par zelta dolāra standartu). 1960. gadu otrajā pusē ASV ekonomiskais stāvoklis pasliktinājās, pārtrūka saikne starp dolāra piedāvājumu un fiksēto zelta tirgus cenu. 1973. g. Eiropas centrālās bankas izlietoja milzīgas dolāru summas, lai uzturētu savu valūtu maiņas kursus. Bretonvudas valūtas (zelta dolāra) sistēma beidza pastāvēt.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,48 €
Work pack Nr. 1365578
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register