Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:957975
 
Evaluation:
Published: 05.02.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 15 units
References: Used
Extract

IEVADS

Tabakas izstrādājumi ir viena no akcīzes preču grupas sastāvdaļām. Tieši akcīzes preču aprites un akcīzes nodokļa harmonizācija ar Eiropas Savienības prasībām bija viena no sadaļām, kas tika iekļauta Latvijas Republikas kā Eiropas Savienības kandidātvalsts parrunās par iestāšanos Eiropas Savienībā.
Lai ar 2004.gada 1.maiju Latvijas Republika kļūtu par pilntiesīgu un līdztiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti, tai nācās savā likumdošanā iestrādāt visas tās Eiropas Savienības prasības, kuras attiecībā uz akcīzes precēm un akcīzes nodokli izvirza Eiropas Savienības direktīvas un regulas.
Iepriekš minētās izmaiņas likumdošanā un autores ikdienas tiešais darbs Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes preču pārvaldē bija par pamatu kvalifikācijas darba tēmas izvēlei. Tā kā tabakas izstrādājumu aprites kontrole Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes preču pārvaldē sevī ietver plašu funkciju apkopojumu, bet kvalifikācijas darba apjoms ir ierobežots, tad darbā plašāk tiks apskatīta viena no šīm funkcijām, kas saistīta ar akcīzes nodokļa marku un akcīzes nodokļa kontroli un uzraudzību.
Akcīzes nodokļa mērķis ir ierobežot to preču patēriņu, kas ir kaitīgas apkārtējai videi un cilvēkiem, kā arī dot valstij ieņēmumus, apliekot ar papildus patēriņa nodokli (papildus pievienotās vērtības nodoklim) preces, kas nav pirmās nepieciešamības preces un kas neskar maznodrošinātos. Taču galvenais akcīzes nodokļa mērķis ir fiskālais, tas ir noteiktu preču cenu regulēšana un valsts budžeta ienākumu nodrošināšana.
Kvalifikācijas darba mērķis ir tabakas izstrādājumu kontroles pētīšana un analizēšana, plusu un mīnusu noteikšana, kas skār šīs akcīzes preču grupas apriti pēc Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1160899
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register