Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:397574
 
Evaluation:
Published: 16.02.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Mūsdienu tekstilmākslu vislabāk raksturo meklējumi materiālu šķiedras un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu savstarpējās mijiedarbības jomā. Veidojusies, balstoties noteiktu kultūras un mākslas tradīciju kontekstā, kuru ietvaros tika respektēti plaknes mākslas nosacījumi, tekstilmāksla ir tapusi par tādu mākslas sfēru, kurā tiek apgūtas visplašākā materiālu klāsta šķiedras struktūras mākslinieciskās studijas.
Studijas Tekstilmākslas nodaļā ir veidotas, audzēkņiem sniedzot iespēju iepazīties ar noteiktiem tekstilmākslas tehnoloģiskajiem aspektiem - aušanu, batikošanu, audumu apdruku un apgleznošanu, tekstilmozaīku, audumu vēsturi, aušanas teoriju un tekstilķīmiju. Speciālo tehniku apguve balstās secīgās tekstilkompozīciju studijās, risinot divās un trijās dimensijās balstītus mākslinieciskos uzdevumus, padziļināti izpētot atsevišķas mākslinieciskās tēmas- etnogrāfiju, dabas struktūras, augu un dzīvnieku valsts motīvus utt., studējot cilvēka figūras atveides, formu stilizāciju un krāsu saskaņas jautājumus.

Visas tekstilmākslas tehnikas tiek apgūtas, paturot vērā iespēju tās izmantot gan individuāli unikālu tekstilmākslas darbu radīšanai, gan arī tekstilmākslas darbu rūpnieciskai tiražēšanai. Īpaša nozīme ir eksperimentālajām studijām: pētījumiem šķiedras un alternatīvo materiālu jomā. Studiju laikā nodaļas audzēkņi gūst ieskatu arī teātra kostīmu un tērpu mākslas jomā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register