Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:293292
 
Evaluation:
Published: 06.09.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Matīsa un Reiņa Kaudzīšu daiļdarbs „Mērnieku laiki” ir spilgts tā laika sociālā stāvokļa atspoguļojums, kas ir uzskatāmi attēlots gan tēlu raksturos, valodā un uzvedībā, gan situācijās. Tas padara šo darbu par vēsturisku vērtību un interesantu lasāmvielu.
Mans varoni – Tenis – gan nav viens no galvenajiem varoņiem šajā romānā, taču ir atainots kā spilgta personība ar sarežģītu raksturu, un kurš nav īpaši iemīļots cilvēks tuvējā apkārtnē un ar kuru grūti saprasties..
Sociālais stāvoklis – saimnieces Ilzes vīrs, Kaspara tēvs, „Še jāpiemin, ka Tenis bij jaunībā līdz ar sešiem citiem no viņa valsts izmācīts apriņķa pilsētā pie apriņķa ārsta par asiņu laidēju.”.
Portrets – tipisks strādnieks - „No auguma viņš bij vidējs un sīks vīriņš, kādus četrdesmit piecus gadus vecs. Bārzda tam bij no vaigiem glīti nodzīta, bet pakakle atstāta pilna; mugurā zilgani, šķērēti svārki ar pogām, caur ko viņš bij pazīstams slātaviešos tūliņ un bez vārda par "malēnieti", jo slātavieši tad valkāja vēl no vienas vietas krunkotus, garus svārkus ar āķiem, kādēļ viņi izskatījās tīri kā kāda garīga ordeņa jeb mūku biedrības brāļi. Galvā tam atnācējam bija pelēka cepure ar atliektām, priekšā sasienamām austiņām un spīdīgu nagu; kājās zābaki, kuriem pie vienas oss karājās siksniņa un divi gali, ar ko mēdz sasiet abus zābakus kopā un pakārt vadzī, kad nomauc.”)…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register