Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:252439
 
Evaluation:
Published: 25.11.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Auga raksturojums    3
  Uzturvērtība    3
  Prečziniskais raksturojums    4
  Praktiskā izmantošana    5
  Uztura gatavošanā    5
  Ēdienu gatavošanas tehnoloģija    7
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Extract

Timiāna galvenā vērtība- ēteriskās eļlas. Lapās to ir ap 0.7 - 1.2% . Ēterisko eļlu sastāvdaļa timols ( līdz 50% ) , miecvielas, saponīni, rūgtvielas. Ēteriskajām eļļām galvenā sastāvdaļa ir fenoltimols ( 42% ) , konstatēts arī karvakrols, p - cimols, l - pinēns, v - terpinēns. Svaigas vai žāvētas timiāna lapiņas like pie gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem, mērcēm, salātiem, marinādēm. Pievieno gurķu, zivju un gaļas konserviem. Uzlabo pupiņu un zirņu zupu garšu, pievieno pastētēm, aukstajai gaļai. No žāvētām lapiņām gatavo ārstniecības tējas un limonādes, tās izmanto etiķa aromatizēšanai.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register