Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:975643
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.09.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Psaule ik dienas kļūst pieejamāka katram ceļot mīlētājam. Auto, lidmašīnas, velosipēdi, laivas un kuģi – transports katrai gaumei. Gandarīti var būt gan komforta, gan asu izjūtu cienītāji. Pamatā par tūrisma attīstības sākumu dēvē 19. gadsimtu, kad sāka pilnveidoties transporta līdzekļi – parādījās dzelzceļš un tvaikoņi. Šā paša gadsimta beigās īpašā cieņā bija vienas dienas izbraukumi, visbiežāk ar vilcieniem vai velosipēdiem, arī ar tvaikoņiem. Popularitāti tie visticamāk iemantoja tāpēc, ka tajos doties varēja arī mazturīgie. Latvijā tūrisms visplašāk kļuva pazīstams pagājušā gadsimta 30. gados, kad valsts ar to nopelnīja diezgan daudz. Tā laika tūrismu Latvijā uzskata par būtisku valsts reģionālās attīstības sastāvdaļu.
Lai gan visā pasaulē ekonomiskā attīstība ir salīdzinoši palēninājusies, tūrisms vēl joprojām ir viena no stabilākajām un ienesīgākajām saimniecības nozarēm.
Tūrisms ir cilvēka darbība, kas rodas, daļēji pateicoties patērētāja ekonomiskajiem apstākļiem. Turklāt tas ekonomiski ietekmē valstis un reģionus. Šo abu iemeslu dēļ mums ir nepieciešams izpētīt un saprast tūrisma ekonomisko pusi.
Tūrisma informācijas vākšana ir svarīgs valdības uzdevums gan pašu valsts tūrisma biroju lietošanas, gan tūrisma pakalpojumu sniedzēju vajadzībām. Valdībai ir jāzina, kādu ieguldījumu ekonomikā sniedz tūrisms ienākumu, nodarbinātības, investīciju un maksājumu bilances ziņā. Interese par reģionālo attīstību prasa, lai šī statistika būtu pietiekami sīka, lai to varētu sadalīt pa reģioniem. Arī valdība var vēlēties salīdzināt savus tūrisma rādītājus ar citas valsts rādītājiem, lai laika gaitā piesaistītu tūristus savai valstij.
Tāpat kā citas industrijas, arī tūrisms ietekmē ekonomiku norises vietās ( vai tie būtu reģioni vai valstis, vai kontinenti). Tās sauc par tūrisma galamērķiem vai tūristu uzņemšanas vietām, un tās ir atkarīgas no tūristu plūsmas, lai stiprinātu savu ekonomiku. Tās vietas, no kurām ierodas tūristi, sauc par tūristu ģenerējošiem apgabaliem, un , protams, ja tūristi ņem līdzi savu naudu, lai to iztērētu citās vietās, tūrismu ģenerējošiem apgabaliem tas nozīmē tīro ieņēmumu zaudējumu, bet tūrisma vietām- peļņu.
Ir jāizprot tūrisma plūsmas ietekme uz tūrismu ģenerējošiem apgabaliem un tūrisma vietām, kuru var novērtēt četros atšķirīgos veidos. Jāizpēta ietekme uz ienākumiem, uz nodarbinātību, uz reģiona maksājumu bilanci, kā arī uz investīcijām un attīstību.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register