Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:506521
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.03.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads.    2
Vispārējs Tukuma rajona raksturojums.    3
Tūrisms Tukuma rajonā mūsdienās.    5
3.1  Tukuma rajona tūrisma infrastruktūras raksturojums.    6
3.2  Tukuma rajons kā tūristu galamērķis    8
3.2.1  Tūrisma plūsmu virzieni un reģioni.    8
3.2.2  Tukuma pilsēta un tās apkārtne.    9
3.2.1  Jūrmalas ciemati kā tūristu galamērķis.    13
3.2.2  Jaunpils kā tūristu galamērķis.    14
3.2.3  Kandavas novads un Abavas senleja kā tūristu galamērķis.    16
3.2.4  Zante, Lestene, Džūkste kā tūristu galamērķis.    19
3.2.5  Tukuma rajona ziemeļu sektors – Zentene, Dzirciems, Brizule, Rideļi kā tūristu galamērķis.    19
Secinājumi.    22
Izmantotā literatūra    22
Extract

Tūrisma nozare kā atsevišķa sfēra Latvijas tautsaimniecībā, manuprāt, ir samērā jauna, un tā ir tikai attīstības stadijā. Latvija kā neatkarīga valsts pastāv desmit gadus, un šis laiks, protams, ir pa īsu, lai panāktu attīstītās valstis un viņu tūrisma industrijas attīstības līmeni, kas jau ļoti ilgi ir tūrisma lielvalstis. Tādēļ arī tūrisma pakalpojumu kvalitāte un standarti ir daudz zemāki nekā lielākajā daļā Eiropas valstu, īpaši Latvijas lauku rajonos. Laikā, kad Latvijā bija PSRS sastāvdaļa, ļoti daudz Krievijas tūristu brauca uz Latviju atpūsties, taču aktuālākais kūrorts un visvairāk apmeklētā vieta, protams, bija Rīga un Rīgas jūrmala, kā arī Jūrmalas sanatorijas.
Kad Latvija atguva neatkarību, šī plūsma apstājās, un līdz ar to arī tūrisma industrija pagrima, jo bija nepieciešams laiks, lai Latvija iekarotu eiropiešu interesi un pierādītu sevi kā neatkarīgu valsti, kas vairs nav Krievijas sastāvdaļa, kaut arī daudzviet Eiropā vēl pastāv šāds priekšstats.
Lai gan deviņdesmito gadu vidū tūrisma industrija Latvijā piedzīvoja strauju lejupslīdi, pēdējo gadu laikā situācija ir uzlabojusies, un nākotnē ir cerīga tūrisma attīstības perspektīva salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Īpašu uzplaukumu, manuprāt, ir sasniedzis lauku tūrisms Latvijā, jo arvien vairāk lauku māju piedāvā viesu izmitināšanas un atpūtas iespējas, līdz ar to arī vide tiek sakopta, un tā, manuprāt ir pozitīvi vērtējama tendence.
No visiem Latvijas reģioniem, manuprāt, šobrīd Kurzeme un Vidzeme ir tūristiem vispievilcīgākā, un piedāvā pietiekami kvalitatīvus pakalpojumus tūristiem, jo, lai arī Latgale varētu būt vispieprasītākais rajons tūrisma resursu un skaistās dabas dēļ, un varētu piedāvāt plašas atpūtas iespējas “zilo ezeru zemē, tomēr Kurzeme un Vidzeme ir vislabāk attīstīta, šeit ir attīstītāka infrastruktūra, sakopti un atjaunoti daudzi nozīmīgi tūrisma objekti, kā arī ekonomiskā situācija ir labāka, jo, kā zināms, Latgalē ir visaugstākais bezdarba līmenis Latvijā, un līdz ar to arī iedzīvotāju dzīves līmenis kopumā ir zems, un tūrisma attīstībai tas kaitē, jo vietējie iedzīvotāji arī nespēj uzsākt privāto uzņēmējdarbību, lai piedāvātu pakalpojumus tūristiem un palielinātu piedāvājumu.
Šajā darbā es centīšos analizēt tūrisma attīstības iespējas tieši Kurzemes reģionā, jo tā ir mana dzimtā puse, un es uzskatu, ka tūrisma attīstībai šeit ir nākotnes perspektīvas. Kurzeme ir bagāta gan ar dabas resursiem, gan ar kultūrvēsturiskajiem, un lielākās pilsētas – rajonu centri nopietni plāno, kā attīstīt tūrismu un palielināt viesu skaitu savā pilsētā; šajā ziņā kā veiksmīgu piemēru var minēt Ventspili, Kuldīgas rajonu, kur ir izstrādāta tūrisma attīstības stratēģija. Taču šajā darbā es paanalizēšu tūrisma attīstības iespējas citā Kurzemes rajonā – Tukuma rajonā, jo es domāju, ka šeit ir daudz pievilcīgu objektu, ko varētu izveidot par tūristu intereses objektiem; tikai ir vajadzīgs liels darbs un līdzekļi, lai to īstenotu. Šajā darbā lielākā daļa izmantoto materiālu ir tieši tūrisma informācija, ko piedāvā tūristiem Tūrisma informācijas centrs un ko var iegūt dažādos tūrisma gadatirgos.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register