Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:711779
 
Evaluation:
Published: 08.03.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
2021 - 2025 years
Extract

Ēdiens ir viens no cilvēka baudas gūšanas avotiem. Ēšana ir arī viens no galvenajiem cilvēka izdzīvošanas faktoriem. Tāpēc ēdiena gatavošanai ir ļoti senas saknes katras nācijas vēsturē daudzu gadu garumā. Katras nacionālās virtuves pamatā ir divi galvenie priekšnoteikumi: ēdienu sastāvā ietilpstošie produkti un to apstrādes veids. Ēdienos izmantojamo produktu sastāvu galvenokārt nosaka daba, vide, ģeogrāfiskais, klimatiskais un ekonomiskais stāvoklis.
Ēdienu veidi, to pagatavošana, galda tradīcijas un garšas liecina par katras tautas vēsturi, cilvēku ieradumiem un dzīvesveidu
Ņemot vērā mūsdienu tūrisma attīstību un dažādu nacionalitāšu migrāciju visā pasaulē (arī Latvijā dzīvo daudz citu tautu cilvēku ), ir svarīgi izpētīt un izzināt dažādu nacionalitāšu ēšanas paradumus un viņu virtuves. Attīstoties tūrismam, reizē arī attīstās viesmīlības un ēdināšanas uzņēmumi. Ir svarīgi, lai tūristiem atbraucot uz svešu zemi, būtu iespēja nobaudīt šeit arī sev pazīstamus ēdienus, tikai ar citu “garšu”. Tādēļ ir svarīgi iepazīties ar viņu tradīcijām un viņu ēšanas kultūru.
Tuvāk apskatīsim Ukrainas tradicionālo ēdienkarti un ēdienus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register