Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:870486
 
Evaluation:
Published: 18.04.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Used
Extract

Uzņēmuma peļņas vai zaudējumu aprēķins tiek sastādīts no neto apgrozījuma (ieņēmumi no pārdotās preces) atņemot pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas (materiālu vērtība, ražotāju darba alga, patērētā enerģija) no kā iegūst bruto peļņu (apgrozījuma pārsniegums pār ražošanas izmaksām). Tālāk no bruto peļņas atņem pārdošanas izmaksas (transports, reklāma), administrācijas izmaksas (telpu īre, pārvaldes alga, iekārtu apsaimniekošana u.c) un pamatlīdzekļu amortizāciju (kapitālā esošo objektu nolietojums) no kā iegūst peļņu vai zaudējumus no pamatdarbības. Tam klāt pieskaita pārējos ieņēmumus (noma, ieguldījumi citos uzņēmumos u.t.t.) un atņem pārējās izmaksas (kredīt procenti, zaudējumi no investīcijām) un iegūst peļņu pirms nodokļiem. No šīs peļņas atrēķina nodokļus un iegūst neto peļņu, kas tad arī ir tā īstā peļņa vai zaudējumi.
Naudas plūsmas pārskats ir pārskats par noteiktu laika posmu un ir tikpat nozīmīgs kā bilance un peļņas vai zaudējumu aprēķins.
„Pārskats par naudas plūsmu dod iespēju pilnīgāk novērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokli. Tas ir pārskats par uzņēmuma finasiālā stāvokļa izmaiņām, kas sastādīts, ievērojot kases principu.” (1;283)
Kases princips ir pavisam vienkārš – ieņēmumi, izdevumi un atlikums. Naudas plūsmas pārskats neapskata līdzekļu izcelsmi, bet toties tajā tiek ierakstīti visi izdotie un ieņemtie līdzkļi.
Ir trīs naudas plūsmu veidi: ar saimniecisko darbību saistītais; ar investīcijām saistītas un ar finansiālo darbību saistītais veids. Galvenais ienākumu avots ir ar saimniecisko darbību saistītais veids, jo saimnieciskā darbība ir primārā darbība ko veic uzņēmums un no kuras gūst peļņu. Apkopojot šos visus trīs veidus iegūst naudas ienākumu un izdevumu kosavilkumu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register