Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Vārāmās sāls un nitrātu noteikšana SIA "Forevers" un AS "Putnu fabrika Ķekava" kūpinātā vistas ruletē

     

    Research Papers24 Chemistry

4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:397289
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.09.2015.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 18 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    2
  Abstract    3
  Ievads    5
1.  Literatūras apraksts    6
1.1.  Pārtikas piedevu grupas un to raksturojums    6
1.2.  Pārtikas piedevas gaļas izstrādājumos, to raksturojums    7
1.3.  Vārāmās sāls aizvietotāji    11
2.  Eksperimentāli praktiskā daļa    12
2.1.  Mora metode vārāmās sāls noteikšana    12
2.1.1.  Eksperimenta veikšanas soļi    13
2.1.2.  Iegūto rezultātu izvērtējums    14
2.2.  Folharda metode vārāmās sāls noteikšanai    16
2.2.1.  Eksperimenta veikšanas soļi    17
2.2.2.  Iegūto rezultātu izvērtējums    18
2.3.  Nitrīta noteikšanas metode gaļas izstrādājumos    21
2.3.1.  Eksperimenta veikšanas soļi    22
2.3.2.  Iegūto rezultātu izvērtējums    23
  Secinājumi    25
  Izmantotā literatūra    26
  Pielikumi    27
Extract

Secinājumi
1. Zinātniski pētnieciskā darba izstrādes laikā tika atrasta un apkopota informācija, kas sniedz zināšanas par pārtikas piedevām gaļas izstrādājumos un nātrija hlorīda un nitrīta ietekmi uz cilvēka organismu, kā arī tika piemeklētas metodes, ar kuru palīdzību skolas ķīmijas laboratorijā tika veikta darba praktiskā daļa.
2. Pētnieciskā darbā abas izvirzītās hipotēzes ir apstiprinājušās.
3. Nātrija hlorīda noteikšanai gaļas izstrādājumos tika veikti eksperimenti pēc divām metodēm, t.i., Mora un Folharda metodes. Rezultāti ar Mora metodi firmas SIA „Forevers” kūpinātā vistas ruletē- 2.22% un firmas A/S „Putnu fabrika Ķekava” kūpinātai vistas ruletei – 1.91%, un rezultāti ar Folharda metodi firmas SIA „Forevers” kūpinātā vistas ruletē- 2.39% un firmas A/S „Putnu fabrika Ķekava” kūpinātai vistas ruletei – 1.98%. Tas ļauj secināt, ka iegūtie rezultāti ir ticami, jo salīdzinot ar firmas veiktajām analīzēm, tie korelējas.
4. Nitrātu daudzumu tika noteikts pēc nitrāta noteikšanas metodes no uzziņu literatūras. Rezultāti firmas SIA „Forevers” kūpinātā vistas ruletē- 520 mg/l un firmas A/S „Putnu fabrika Ķekava” kūpinātai vistas ruletei – 270 mg/l. Lai spriestu par datu atšķirību būtu jāatkārto analīzes ar citiem abu firmu vistas ruletes kūpinājumiem, lūdzot firmu laboratorijas analīžu datus. Tad būtu korekts secinājums par datu atšķirību iespējamību.
5. Autores savā pētījuma darbā vēlējās noteikt arī nitrītjonu koncentrāciju abos izstrādājumos, bet NO3- jona reducēšanai par NO2- ir nepieciešams reducētājs tīrs vanādijs un reducēšanas kolonna, šādas iespējas skolas laboratorijā šobrīd nav, tāpēc autores vēlētos turpināt šo darbu Latvijas Universitātes ķīmijas fakultātes laboratorijā 12.klasē.
6. Zinātniski pētnieciskā darba izstrādes laikā tika apgūta prasme strādāt patstāvīgi skolas laboratorijā, izmantojot tādas palīgierīces, kā magnētiskais maisītājs, vakuuma eļļas sūknis, spektrofotometrs, standartšķīdumu pagatavošana, kalibrēšanas grafika izveide, titrēšana.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1349505
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register