Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:492793
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.02.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
1.  Literatūras apskats   
1.1.  Cukuri pārtikas produktos   
1.2.  Cukuru noteikšanas metodes   
1.2.1.  Summārās noteikšanas metodes   
1.2.2.  Selektīvās ķīmiskās metodes   
1.2.3.  Fermentatīvās metodes   
1.3.  Augļu sulas un dzērieni   
2.  Eksperimentālā daļa   
2.1.  Glikozes testa pārbaude   
2.2.  Glikozes sastāva mērīšana sulās   
  Secinājumi   
  Literatūras saraksts   
Extract

Ogļhidrāti pieder pie svarīgākajām dabas vielām. Tie ir mūsu enerģijas avots, rezerves vielas gan augos, gan dzīvniekos.
Ir svarīgi noteikt glikozi daudzās vielās – asinīs, urīnā un arī pārtikas produktos. Šajā darbā uzmanība tiek vērsta uz cukuru noteikšanas ķīmiskajām metodēm pārtikā – summārajām, selektīvajām un fermentatīvajām. Eksperimentāli tiek izmantota viena no fermentatīvajām metodēm – glikozes noteikšana ar indikatortesta palīdzību. Sākumā metode tiek validēta – pārbaudīta testa darbība, pēc tam tests tiek izmantots, lai noteiktu glikozes saturu augļu sulās un nektāros.
Darba mērķis – iepazīties ar pārtikas produktos esošo cukuru noteikšanas ķīmisko metožu daudzveidību un to darbības principiem.
Darba uzdevums – izmēģināt glikozes noteikšanas testu, ar šī testa palīdzību noteikt glikozes saturu pārtikas produktos – augļu sulās un nektāros.
Ogļhidrāti pieder pie svarīgākajām dabas vielām. Tie ir sastopami kā augļu saldās sastāvdaļas un arī kā svarīgākās rezerves vielas augos (ciete) un dzīvniekos (glikogēns). Bez tam tie ir augu balstvielas (celuloze, hemiceluloze, pentozāni, pektīni). Fizioloģiskā enerģijas vērtība ogļhidrātiem vispārīgi ir 1 g ogļhidrātu dod 4,1 kcal jeb 17,2 kJ.
Ogļhidrāti ir stipri polāri savienojumi, kuri ar dažiem izņēmumiem (polisaharīdi) ir šķīstoši ūdenī, tāpēc to analītiskā ķīmija galvenokārt ir saistīta ar ūdens vidi. [1].
Ogļhidrātus parasti iedala šādās grupās:
1)monosaharīdi (hidrolīzes procesā nešķeļas sīkākās sastāvdaļās);
2)disaharīdi (hidrolīzes procesā sašķeļas par diviem monosaharīdiem);
3)polisaharīdi (lielmolekulāri ogļhidrāti, hidrolīzes procesā sašķeļas par disaharīdiem un monosaharīdiem). [2].…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1154077
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register