Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:965228
 
Evaluation:
Published: 25.05.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Tehnoloģijas procesa apraksts   
2.  Produkcijas aprēķins   
3.  Iekārtu izvēle un aprēķins   
Extract

4.2. Kritiskie punkti alus ražošanas tehnoloģiskajā shēmā
Kritiskais punkts Nr.1
Procesa etaps Nr.15 (misa): Pie misas atdzesēšanas, misai ilgstoši saskaroties ar gaisu (skābekli) notiek oksidācijas process un misa kļūst tumšāka. Ja tas notiek misu vāra un dzesē no jauna.

Kritiskais punkts Nr.2
Procesa etaps Nr.16 (rūgšana): Rūgšanas gaitā obligāti jakontrolē temperatūra un ar saharometra palīdzību jākontrolē ekstrakta daudzums. Bīstamības gadījumā pievieno fermentu preperātus jeb arī misa ir jāraudzē no jauna.

Kritiskais punkts Nr.3
Procesa etaps Nr.17 (izturēšana lagera pagrabā): Izturot alu, tam jāsasniedz vēlamais CO2 saturs. To iztur pie zemām temperatūrām (ne augstāk kā 20C) un zem spiediena. Ja netiek ievērots temperatūras režīms, alus var sabojāties.

Kritiskais punkts Nr.4
Procesa etaps Nr.19 (pasterizācija): Pasterizācija ir 8 temperatūru zonas. Pasterizācijas uzdevums ir inaktivizēt mikroorganismus un novērst inficēšanās iespējas. Lai to novērstu, jāievēro temperatūru režīmi. Temperatūras starpība starp zonām nedrīkst pārsniegt 25 - 300C. Ja pasterizācija nav veikta pēc normām, tad nepareizi pasterizētais alus daudzums nonāk atkal uz pasterizācijas sākumu un procesu atkārto.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1354257
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register