Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:792871
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.12.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  ”Vidzemes” vārīti kūpinātās desas ražošana    2
1.1.  Tehnoloģiskā shēma    2
1.2.  Tehnoloģiskās shēmas apraksts    2
2.1.  „Vidzemes” vārīti kūpinātās desas receptūra    3
2.2.  Gaļas daudzuma aprēķins    3
2.2.1.  Gaļas izejvielu daudzuma aprēķins    3
2.2.2.  Garšvielu daudzuma aprēķins    3
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    3
Extract

Desu žāvēšana – žāvēšanas process ir paredzēts, lai desas varētu ilgstoši uzglabāt. Žāvēšanas mērķis ir samazināt produktā mitruma saturu, kā rezultātā palielināt tā noturību pret bojāšanos ilgstošas uzglabāšanas laikā. Žāvēšanu veic speciālās kamerās, kurās uztur noteiktu temperatūras un gaisa mitruma režīmu. Šai nolūkā kamerā nepieciešams ierīkot kondicionēta gaisa padevi. Temperatūra kamerā ir 12 , gaisa relatīvais mitrums 78 %, gaisa kustības ātrums 0,08 m/s. Desas kamerā stāv uz rāmjiem, ar 10 cm atstatumu viena no otras, lai nodrošinātu brīvu gaisa cirkulāciju. Ja žāvēšanas režīmu neievēro, tad iespējama intensīva mitruma izdalīšanās no desas virsmas. Zem apvalka veidojas blīva garoziņa, kas apgrūtina mitruma izdalīšanos no centra. Desā veidojas tukšumi, kuros attīstās mikroorganismi, kā rezultātā paātrinās desu bojāšanās un tās deformācijas.[2, 60.lpp]
Kvalitātes kontrole, marķēšana – pēc termiskās apstrādes gatavais produkts tiks sūtīts uz laboratoriju, lai veiktu pārbaudi. Laboratorijā produkts tiks vērtēts organoleptiski. Galvenie organoleptiskie rādītāji:
ārējais izskats – tiks vērtēts desas apvalks, uz tā nevar būt bālas vietas, un buljona traipi. Apvalkam jābūt nedaudz krokainam, jo bijis žāvēšanas process.
konsistence – desu pārgriežot, konsistencei ir jābūt stingrai, nedrīkst būt mīkstas vietas.
skats griezumā – pārgriežot desu uz pusēm, ir jābūt redzamiem speķa gabaliem, un tam ir jābūt baltam, gaļas krāsai ir jābūt tumši sarkanīgai, kā arī jābūt jūtamam garšvielu aromātam.
garša – pagaršojot desu ir jābūt jūtamam garšvielu aromāta, nedrīkst būt skāba garša.
Pēc laboratorijas pārbaudes desas tiks uzglabātas aukstumkamerā, 0-4 , plastmasa kastēs. Desu apvalki, būs nomarķēti. Uz apvalka būs uzrakstīts desas nosaukums, sastāvs, derīguma termiņš.[2, 87.lpp.]

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register