Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:905065
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Dūmeņu detaļu aprakstīšana    4
2.  Skursteņu veidi un izbūve    6
3.  Valsts ugunsdrošības noteikumi vietējas apkures ierīču izbūvei    15
  Izmantotā literatūra    17
Extract

Dūmenis (skurstenis) – uz pamata vai pamatu sijām balstīta vertikāla ugunsizturīga konstrukcija, kurā izbūvēti dūmkanāli (var būt arī vēdināšanas kanāli) apkures ierīcē veidojošos degšanas produktu izvadīšanai no ēkas (telpu vēdināšanai).
Dūmkanāls — dūmenī vai degtnespējīgā sienā izbūvēts kanāls (parasti ar nemainīgu šķērsgriezumu), kas paredzēts degšanas produktu plūsmai.
Ja tas ir mūrētais skurstenis, to var sākt mūrēt reizē ar māju. Bet, ja tas paredzēts rasējumā, noteikti var uzmūrēt visu māju, jumtā atstājot skursteņa vietu un skursteni mūrēt kaut pašās beigās. Skursteņa mūrēšanas laiks nav tik būtisks un par to nevajadzētu satraukties
Rekomendējamais minimālais skursteņa garums ir 5 metri. Tas ir labai vilkmei. Reizēm pietiek arī ar 4 metriem, bet par 4m īsāks skurstenis noteikti nefunkcionēs kā vajadzētu. Liekot dažādas krāsniņas, cilvēki bieži neievēro skursteņa garumu, tāpēc vilkme ir mazāka nekā gaisa svārstības telpā. Tad skursteni nepieciešams pagarināt.
Ja skurstenis ir korē vai 3m attālumā no kores, tam jābūt vismaz 50 cm virs kores augstuma. Ja skurstenis atrodas tālāk par 3m no skursteņa- 10 grādu leņķī skurstenis drīkst būt zemāks par jumta kori. Ja blakus atrodas divas dažāda augstuma mājas, zemākās mājas skurstenis tiek vilkts gar augstākā sienu, līdz tās jumtam- citādi dūmeņi nestrādās.
Būvējot māju ir jāzina, kādas apkures ierīces tiks būvētas un atbilstoši tam jādomā arī par skursteņa izvēli. Mūrēto skursteņu kļūdas ir ļoti grūti labot. Tāpēc nevajadzētu uzticēt skursteņa mūrēšanu kam pagadās. Nespeciālisti visbiežāk nepietiekami izsmērē skursteni. Ja skurstenis nav izsmērēts, tas tek, tek ar straumi, jo šuves nav blīvas. Jāsaka visiem labi zināmais teiciens, ka kļūdas maksā dārgi. Visu veidu dūmeņiem izmaksas ir aptuveni vienādas. Piemēram, skārda dubultsienu dūmeņiem ir lielākas materiālu, bet mazākas- darba izmaksas, toties mūrētajiem dūmeņiem materiālu izmaksas ir mazākas, darba- lielākas. Izvēloties lētāko gandrīz vienmēr rodas problēmas. Lētumu var panākt kaut ko darot ne tā, kā paredzēts, piemēram, dūmeņu ķieģeļu vietā liekot krāsns ķieģeļus vai nerūsējošā, ķīmiski noturīgā tērauda vietā liekot parasto nerūsējošo tēraudu. Tāds skurstenis kalpos ne ilgāk par 2 gadiem. Par cenām ir grūti runāt, viss ir atkarīgs no materiālu kvalitātes, skursteņa izmēriem un darbu kvalitātes. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register