Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:756752
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.05.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Attēlu saraksts    3
  Ievads    4
  Vegānisms    5
  Plusi    5
  riski    6
  Pamatdaļa    7
  Sabalansēta uztura formulas aprēķins    7
  Pamatvielmaiņas aprēķins    7
  Vidējais enerģijas patēriņš diennaktī    7
  Uzturvielu daudzuma aprēķins vienai dienai    8
  Sabalansēta uztura formula    8
  Kompleksā ēdienkarte    9
  Kompleksā ēdienkarte 1 dienai    9
  Tehnoloģiskā karte nr.1    10
  Ēdiena gatavošanas apraksts    11
  Tehnoloģiskā karte nr.2    12
  Ēdiena gatavošanas apraksts    13
  Tehnoloģiskā karte nr.3    14
  Tehnoloģiskā shēma    15
  Tehnoloģiskā karte nr.4    16
  Tehnoloģiskā shēma    17
  Sabalansētās kompleksās (vienas dienas) ēdienkartes detalizēta izstrāde/ pārskats    18
  Kopsavilkums    19
  Izmantotās literatūras saraksts    20
  Pielikums    21
Extract

KOPSAVILKUMS
Šī darba mērķis bija iepazīt, kas ir vegānisms, cik populārs ir šis uztura veids cilvēku vidū, kā arī izveidot ēdienkarti vienai dienai atbilstoši vegānu uzturam. Kā arī ņemot verā cilvēka vecumu un ķermeņa svaru/masu aprēķināt konkrētu daudzumu uzturvielu, kas jāuzņem vienā dienā.
Izstrādājot ēdienkarti bija jāņem vērā šādi faktori:
• Uztura veids. Izstrādājot ēdienkarti vispirms vajadzēja saprast, kas ir vegānisms un kādus produktus uzturā var lietot vegāni.
• Sabalansēts uzturs. Zinot cilvēka ķermeņa masu un garumu var aprēķināt, cik daudz kcal ir jāuzņem dienā. Šajā darbā, lai aprēķinātu sabalansētu uzturu un līdz ar to arī, lai aprēķinātu un sastādītu piemērotu ēdienkarti aprēķinos tika arī ņemts verā fiziskās aktivitātes koeficients.
• Sabalansētā uztura sadalījums. Pēc sabalansētā uztura aprēķināšanas bija jāveic aprēķini par to, cik daudz ir jāuzņem uzturvielas un kcal katrā no ēdienreizēm.

Izstrādājot un sastādot ēdienkarti tika izmantotas iepriekš gūtās zināšanas Uztura zinībās un Uztura gatavošanas tehnoloģijā. Rakstīti detalizēti ēdienu apraksti un izveidotas recepšu gatavošanas shēmas, norādīti ēdienos iespējamie, sastopamie alergēni.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register