Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:415640
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.01.2020.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 19 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Veģetārisms. Veģetārisma vēsture    5
2.  Veģetārisma veidi    5
3.  Veģetārisma ietekme uz organismu    6
3.1.  Negatīvais veģetārismā    6
3.2.  Pozitīvais veģetārismā    6
4.  Iemesli veģetārismam    7
4.1.  Ētiskais aspekts    7
4.2.  Reliģiskais aspekts    7
4.3.  Ekonomiskais aspekts    8
4.4.  Ekoloģiskais aspekts    8
5.  Pētījums    9
5.1.  Jauniešu anketēšanas datu analīze    9
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    16
  Pielikums    17
Extract

Secinājumi
1. Apkopojot pētījuma rezultātus par jauniešu informētību par veģetārismu, tā ietekmi uz organismu, var secināt, ka hipotēze ir apstiprinājusies.
2. Veģetārisms ir uztura veids, kura pamatā ir augu valsts barība, bet netiek ēsti produkti, kas iegūti, nogalinot dzīvniekus.
3. Neēdot ne gaļu, ne zivis, ir grūti uzņemt visus nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, bet tas nav neiespējami.
4. Veģetāriešiem visbiežāk konstatē dzelzs deficīta anēmiju.
5. Pareizi veidots veģetārs uzturs ir atzīts par veselīgu jebkura vecuma cilvēkiem.
6. Lakto-ovoveģetāriešu uzturā ir pieļaujami piena produkti un olas; laktoveģetāriešu – piena produkti; ovoveģetāriešu – olas.
7. Vegānisms ir uztura veids, kurā nav pieļaujama olu, piena produktu un gaļas lietošana uzturā.
8. Par dzelzs deficīta anēmiju visbiežāk liecina bālums, nespēks, nogurums, galvassāpes un miegainība.
9. B12 vitamīnu veģetāriešiem ir iegūt visgrūtāk, jo tas atrodas tikai dzīvnieku valsts produktos. To var saņemt, dzerot īpašus uztura bagātinātājus vai ēdot produktus ar pievienotu B12 vitamīnu.
10. Gaļēdājiem organismā norit aktīvāks vielmaiņas process un ir lielāks enerģijas patēriņš.
11. Veģetārs ēdiens ir ieteicams cilvēkiem ar diabētu, osteohondrozi, sirds-asinsvadu kaitēm un lieko svaru.
12. Cilvēkiem, kas ievēro veģetāru uzturu, ir mazāks ķermeņa masas indekss.
13. Veģetāriešiem ir zemāks asinsspiediens un nedaudz palēnināta asiņu sarecēšana.
14. Gaļas ēšana palielina risku saslimt ar krūts vēzi, ar kuņģa, aizkuņģa dziedzera, resnās zarnas distālās daļas vēzi.
15. Sarkanās gaļas un pārstrādātas gaļas lietošana uzturā palielina risku saslimt ar 2.tipa diabētu.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register