Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
5,49
You save:
0,71 (13%)
Discounted price*:
4,78
Purchase
Add to Wish List
ID number:279504
Author:
Evaluation:
Published: 04.03.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Literatūras apskats    3
1.1.  Konservantu vispārīgs raksturojums    3
1.1.1.  Iedarbība uz mikroorganismiem    3
1.1.2.  Konservantu iedarbības spektrs    4
1.1.3.  Konservantu maisījumu lietošana    4
1.1.4.  Pārtikas produkta ietekme uz konservanta darbību    5
1.1.5.  Vispārīgi konservantu novērtēšanas kritēriji    6
1.2.  Benzoskābe un tās sāļi – benzoāti (E210 - E213)    8
1.2.1.  Nātrija benzoāts    9
1.2.2.  Nātrija benzoāta kaitīgums    9
2.  Pētījuma rezultātu analīze    11
  Secinājumi un ieteikumi    16
  Izmantotā literatūra    18
  Pielikums    19
Extract

Pēdējā laikā tiek novērots, ka vairākums cilvēku ar vien vairāk pievērš uzmanību pārtikas produktiem , ko tie lieto ikdienā. Viņi sāk pievērst lielāku uzmanību veselīgam uzturam. Tādēļ darba autores vēlējās uzzināt ko vairāk par pārtikas produktu ķīmisko saturu, cik tas ir nozīmīgs un vai visi pārtikas produkti ir tik ļoti nekaitīgi un veselīgi mūsu organismam. Ir dažādi konservanti, kas ir nepieciešami pārtikas produktu ilgstošākai uzglabāšanai, bet daļai no tiem ir kaitīgas sekas. Darba autores izvēlējās konkrētāk izpētīt Nātrija benzoāta (ķīmiskais simbols starptautisko E numuru secībā – E211) ietekmi uz cilvēka organismu. Projekta tēma tika sašaurināta un izvēlējās pētīt tikai nātrija benzoātu dzērienos, jo tos jaunieši uzturā lieto ļoti bieži.

Darba mērķis : izpētīt „E” vielas – konkrētāk nātrija benzoātu, tā ietekmi uz cilvēka organismu un jauniešu zināšanas par to.…

Author's comment
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Konservanti un nātrija benzoāta ietekme uz cilvēka organismu”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/279504

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register