Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:839424
 
Evaluation:
Published: 16.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 34 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija   
  Ievads   
1.  Pašapziņa dažādu pedagogu un psihologu atziņās   
1.1.  Pašapziņas būtība, tās komponenti   
1.2.  Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu attīstības likumsakarības   
1.3.  Rotaļa – pirmsskolēnu pašapziņas sekmētāja   
2.  Pašapziņas sekmēšana rotaļā vidējā pirmsskolas vecuma bērniem   
2.1.  Bērnu pašapziņas izvērtējums pētījuma sākumā   
2.2.  Pētījumā iegūto datu apstrāde un analīze   
  Secinājumi   
  Izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksts   
Extract

Secinājumi
Izstrādājot kvalifikācijas darbu „Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu pašapziņas sekmēšana rotaļās”, tika iegūti šādi secinājumi:
1. Bērna pašapziņa ir personības kodols, kas veicina viņa aktivitāti, emocionālo prātu un gribas attīstību. Bērna pašapziņu sekmē bērna darbīgums un aktivitātes, kas izpaužas rotaļu veidā. Rotaļu darbība nodrošina apstākļus bērna attīstībai kopumā un tas ir ārkārtīgi svarīgs bērna pašapziņas veidošanas mehānisms, kas slēpj sevī daudzveidīgas iespējas veidot, rosināt, attīstīt un pilnveidot bērna pašapziņu. Arī zinātnieki un pedagogi uzsver to, ka bērna rotaļīgums ir dabas dāvana. Pieaugušais, kas stimulē un atbalsta bērna rotaļīgumu, bagātina arī bērna iekšējo pasauli, attīsta fantāziju un ceļ bērna pašapziņu.
2. Bērnība ir sensitīvākais laiks cilvēka mūžā, kad tiek likti pamati vērtīborientācijai, personības ieviržu sistēmai, pašapziņai, kad veidojas dzīves stils. Bērnība ir arī intensīvs rotaļu laiks. Rotaļā, kas ir bērna paša izvēlēta brīva darbība, pilnībā izpaužas viņa “Es”. Sekmīga sava “Es” apzināšanās procesa attīstībā pašcieņas attīstībai ir liela loma. Tā veicina patstāvību, iniciatīvu, aktīvu darbību, palīdz pārvarēt nelaimes, pretdarbojas nedrošībai, vainas izjūtām. Pašcieņa veidojas arī no attiecībām ar vecākiem. Bērns nevar izjust pašcieņu, ja viss, ko viņš dara, tiek uzskatīts par mazsvarīgu, nenozīmīgu.
3. Rotaļāšanās bērnam ir vissvarīgākā nodarbe pasaules izzināšanā un cilvēku iepazīšanā. Rotaļāšanās palīdz trenēt un attīstīt dažādas bērna spējas un iemaņas. Rotaļa rada bērnam emocionālu komfortu, apmierinājumu, prieka un drošības izjūtu. To galvenā funkcija ir bērna audzināšanas, kas dod iespēju attīstīt sensoros, izziņas, emocionālos un citus bērna psihiskos procesus. Visveiksmīgāk bērnu pašnovērtējumu un pašapziņu var attīstīt ar rotaļu palīdzību, jo tajās bērns gūst jaunu priekšstatu par sevi, salīdzinot un vērtējot savus sasniegumus un pārliecinoties par savām spējām.
4. Apkopojot pētījuma rezultātus, autore secina, ka rotaļas var sekmēt vidēja pirmsskolas vecuma bērnu pašapziņu, ja tās izvēlētas ar atbilstošu mērķi un uzdevumiem, ja pieaugušais ir klāt un pamudina bērnu darboties, iedrošina viņu.
Līdz ar to apstiprinās hipotēze, ka rotaļa attīsta bērnu pašapziņu, ja skolotājs ievēros bērnu vecumposma attīstības likumsakarības un atlasīs rotaļas un radīs atbilstošu vidi bērnu pašapziņas sekmēšanai.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1335942
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register