Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:383972
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.12.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Rietumeiropas kultūras un līdz ar to arī literatūras vēstures sakums datējams ar mūsu ēras 4. - 5. gadsimtu, kad pēc Romas impērijas sabrukuma pasaules vēstures arēnā uznāca jaunās barbaru tautas ar savu īpašu sabiedriski politisko iekārtu, sadzīvi un tikumiem.
Antīkās verdzības sabiedrības sabrukums daudzām barbaru tautām deva iespēju pārcelties uz citām dzīves vietām. Šīs tautas ilgu laiku pārplūdināja Eiropu, Prikšāziju, Vidusāziju un Ziemeļāfriku - teritorijas, kas agrāk atradās antīkās pasaules sastāvā un lielāko tiesu bija apvienotas Romas impērijā. Šai "lielajā tautu staigāšanā" dažādos laikposmos piedalījās ģermāņi un slāvi, arābi, mongoļi un tjurki. Šīs tautas uz antīkas verdzības sabiedrības drupām nodibināja viduslaiku feodālās valstis. Šo valstisko veidojumu robežās vēlāk izveidojās mūsdienu Eiropas tautas.
Romas impērijas sabrukuma laikā idzīvotāji tais rietumu provincēs, kuras bija viscešāk saistītas ar metropoli, - Itālijā, Gallijā, Spānijā, - pamatvilcienos bija romanizēti, tas ir apguvuši latīņu valodu, romiešu iestādījumus un civilizāciju. Latīņu valoda te gandrīz visur bija izskaudusi vietējās valodas, taču tā izplatījās nevis klasiskajā, literārajā formā, bet tā sauktās vulgārās latīņu valodas veidā. No šī latīņu valodas tautas varianta, kam dažādās vietās piemita dažādā lokālā nokrāsa, vēlāk izveidojās romāņu valodas: franču, itāliešu, spāņu, portugāļu un citas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register