Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:926021
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.11.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    3
2.  LTV ziņu izklāsts    4
3.  LTV ziņu izklāsta analīze    6
4.  TV3 ziņu izklāsts    6
5.  TV3 ziņu izklāsta analīze    8
6.  LNT ziņu izklāsts    9
7.  LNT ziņu izklāsta analīze    11
8.  Ziņu raidījumu salīdzinājums un analīze    12
9.  Secinājumi    14
10.  Izmantotās literatūras saraksts    15
Extract

Ziņu raidījumi televīzijā, mūsdienās, kļuvuši par informācijas avotu, kuram uzticas lielākā daļa iedzīvotāju. Šo sniegto informāciju cilvēki pieņem un izvērtē tās patiesumu. Mēdiju loma sabiedrībā pieaug, attīstoties sabiedrības līmenim.
Patlaban Latvijā pastāv viena Nacionālā televīzija, kas raida divos, visu valsti aptverošos kanālos: LTV1 un LTV7. Latvijas televīzijas programmas veidošanas pamatā ir Latvijas Televīzijas izstrādāts un Nacionālajā radio un televīzijas padomē apstiprināts Nacionālais pasūtījums. Latvijā pastāv arī privātās televīzijas, kas pārraida savas raidprogrammas pa visu valsti. Divas lielākās no tām ir Latvijas Neatkarīgā Televīzija (LNT), kas Latvijā jau patstāvīgi darbojas 10 gadus un TV3, kas ir viena no kabeļtelevīzijas VIASAT programmām. Visas šīs televīzijas programmas ikdienu pārraida ziņu raidījumus par aktuālākajiem notikumiem Latvijā un pasaulē.
Televīzija ir viena no lielākajām masu mēdiju pārstāvniecības daļām. Savukārt masu mediji ir daļa no pilsoniskās sabiedrības, nevis no varas, un to misija ir kalpot sabiedrībai. No vienas puses tā ir pasīva loma – dot iespēju dažādiem viedokļiem izpausties un kļūt zināmiem. Bet no otras puses tā ir aktīva loma, jo medijiem jābūt sabiedrības acīm un ausīm, vienmēr jācenšas uzzināt un noskaidrot to, kas sabiedrībai ir svarīgs – gan par sevi pašu, gan par savu valdību un valsts aparātu.1 Masu medijiem ir liela teikšana par sabiedriskās politiskas dienaskārtību. To loma politikas veidošanā ir divējāda. Vieglākais un redzamākais uzdevums ir būt par „sargsuņiem”, kas valsts pārvaldībā atklāj korupciju, nekompetenti un neizdarību. Otrs, sarežģītākais uzdevums ir sniegt sabiedrībai pietiekami plašu vispusīgu informāciju – ieskatu notikumos, lai pilsoņi gūtu iespēju pilnvērtīgi piedalīties demokrātiskā valsts pārvaldībā.
Mans mērķis ir noskaidrot cik lielā mērā atšķiras informācija, ko pārraida valsts televīzija no tās informācijas, ko pārraida privātās televīzijas, kā arī noskaidrot kura no šīm raidorganizācijām pilnīgāk atspoguļo notikumus Latvijā un pasaulē un kā arī salīdzināt kā šī informācija tiek izklāstīta.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register