Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:493191
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.09.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Vilhelma Muntera personība un ceļš uz karjeru    4
2.  Darbs Ārlietu Ministrijā    6
3.  Darbs ārlietu ministra amatā    8
3.1.  Munters pirms stāšanās amatā    8
3.2.  Darbs Baltijas Antantes labā    9
3.3.  Darbs Tautu Savienībā    12
3.4.  Darbība Latvijas vēstures viskritiskākajā periodā    15
4.  Muntera dzīve pēc Latvijas okupācijas    18
  Secinājumi    19
  Annotation    20
  Izmantotās literatūras saraksts    21
  Pielikums    22
Extract

Par Latvijas brīvvalsts pēdējo ārlietu ministru Vilhelmu Munteru es izvēlējos rakstīt vairāku iemeslu dēļ. Mani ieinteresēja viņa darbības laika nozīme Latvijas vēsturē un es vēlējos noskaidrot, kāda ir bijusi viņa ietekme uz notikumiem, kas tolaik risinājušies pasaulē. Un vēl – noskatoties filmu „Baiga vasara”, man radās vēlme noskaidrot filmas notikumu patieso norisi, jo Vilhelms Munters tur bija viens no galvenajiem varoņiem.
Var šķist, ka temats nav pietiekami aktuāls, taču es uzskatu, ka Latvijas vēsturē nav nenozīmīgu notikumu un personību, it īpaši jau Latvijas brīvvalsts periodā.
Savā darbā es plānoju apskatīt Vilhelma Muntera personību, tās ietekmi uz Latvijas valsts vēsturi, vienlaikus raksturojot Latvijas ārpolitikas galvenos virzienus un tās realizēšanas metodes Muntera darba laikā.
Vispirms apskatīšu faktus no Muntera agrīnās biogrāfijas. Munters dzimis 1898.gada 25. jūlijā Rīgā igauņu tirgotāja Nikolaja Muntera un Igaunijas vācietes Augustes Kleinas ģimenē. 1915.gadā ar zelta medaļu beidzis Rīgas biržas komercskolu un uzsācis studijas Rīgas Politehniskā institūta Ķīmijas fakultātē. Tajā pašā gadā kopā ar Politehnisko institūtu evakuējies uz Maskavu, kur turpinājis studijas līdz 1917.gadam. 1917.gada 22.maijā iesaukts Krievijas armijā, dienējis 1.sagatavošanas mācību bataljonā Ņižņijnovgorodā, no 8.augusta līdz 26.oktobrim mācījies Vladimira kara skolā Petrogradā, kopā ar citiem junkuriem piedalījies cīņās lielinieku Oktobra apvērsuma laikā. Bijis īslaicīgi ieslodzīts Pētera un Pāvila cietoksnī. Bet, izmantojot pazīšanos, panācis atbrīvošanu. Pēc tam strādājis par eļļotāju rūpnīcā треугольник .
Viņu iesauca kara dienestā latviešu sarkano strēlnieku vienībā, kuru nosūtīja cīņā pret Igaunijas nacionālo armiju. Tur Munteru saņēma gūstā, viņam draudējusi nāve, bet viņu izglābušas igauņu valodas zināšanas, piemīlība un laba klavierspēle. Pulkvedis Jāksons (vēlāk ģenerālis) viņu uzņēmis 6.igauņu kājnieku pulka dienestā, kur viņš piedalījies bīstamos izlūku gājienos un vaļas brīžos pakavēja pulkvedim, mūzikas cienītājam, laiku, spēlēdams klavieres. Pulka sastāvā piedalījies arī Brīvības cīņās Ziemeļvidzemē. Vēlāk bijis Igaunijas armijas komandantūras komandas priekšnieks un pulka Vīlandes garnizona priekšnieka adjutants. Dienesta laikā paaugstināts par leitnantu. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1180265
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register