Kopš cilvēki atklāja uguni un saprata, ka kartupeļu ziedkopas nav jāēd, pie tam nejauši cepti kartupeļi ir daudz garšīgāki, kā arī, Zelmas tantes kautais jērs „Aivars” pagrabā, vēsumā, ilgāk uzglabājas svaigs- ļoti daudz kas ir mainījies.
Jauni atklājumi, fizikas, ķīmijas, bioloģijas likumi, zinātne un tās attīstība. Izklausās jau varen smalki, bet tas gadu simtos ir mijies ar pārtikas zinībām un ēdiena gatavošanu, jo, kā zināms, ēdiens ir vitāli svarīgs organismam, kā arī nenoliedzams fakts, ka barības uzņemšana cilvēkam rada baudu. Un, lai attīstītu pavārmākslu, nepārtraukti tiek attīstītas dažādas, ar ēdināšanu saistītas iekārtas, kuras izmantojam gan mājās, gan pavāri ēdināšanas uzņēmumos. Tā, piemēram, dažas interesantas iekārtas un fakti;
Siltumiekārtas
Elektriskā picu krāsns un mazliet par picām:
Picu vēsture meklējama Itālijā, Neapoles apkaimē, kad nabadzīgie neapolieši, lai uzlabotu raugu maizes garšu, maizei pievienoja tomātus, un, rezultāts bija ļoti labs.
Jau kopš 1738.g. senais itāļu nabadzīgo ļaužu ēdiens tika tirgots uz ielām, bet 1830. g. tika atklāta pizzeria – restorāns ar galdiņiem, kurš darbojas joprojām.…