Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:982633
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.06.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 16 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads   
2.  Ēdināšanas uzņēmuma „Vilnis” virtuve   
2.1.  Virtuves plāns   
2.2.  Virtuves virsmas   
2.2.1.  Grīda   
2.2.2.  Sienas   
2.2.3.  Griesti   
2.2.4.  Durvis   
2.2.5.  Logi   
2.2.6.  Darba galdi   
2.2.7.  Trauku plaukti   
2.2.8.  Izlietnes   
2.2.9.  Atkritumu tvertnes   
2.2.10.  Virsmu īpašības   
3.  Virtuves kopšanas tehnoloģija   
3.1.  Virsmu kopšana   
3.1.2.  Grīdas un sienas   
3.1.3.  Griesti   
3.1.4.  Durvis   
3.1.5.  Logi   
3.1.6.  Darba galdi, izlietne un trauku plaukti   
3.1.7.  Atkritumu tvertnes   
3.2.  Trauku kopšana   
3.2.1.  Stikla trauki   
3.2.2.  Keramikas trauki   
3.2.3.  Plastmasas trauki   
3.2.4.  Metāla trauki   
3.2.5.  Nerūsējošā tērauda trauki   
3.2.6.  Koka priekšmeti   
3.3.  Iekārtu kopšana   
3.3.1.  Ledusskapis   
3.3.2.  Elektriskā plīts   
3.3.3.  Cepeškrāsns   
3.3.4.  Mikroviļņu krāsns   
3.3.5.  Virtuves kombains   
3.3.6.  Minimālais dezinfekcijas periodiskums   
4.  Tīrīšanai izmantojamie līdzekļi   
5.  Nepieciešamie darbarīki   
6.  Likumdošanas akti   
7.  Uzņēmuma „Vilnis” tīrīšanas dezinfekcijas plāns   
8.  Uzņēmuma : Vilnis” un uzņēmuma „x” salīdzinājums   
9.  Secinājumi   
Extract

9. Secinājumi:
Katrai virtuvei ir jābūt iekārtotai atbilstoši noteiktām prasībām.
Virtuve labi jāapgaismo un jāvēdina.
Virtuves tīrīšana jāveic racionāli un sistemātiski.
Visām virsmām jābūt gludām, viegli tīrāmām un izturīgām.
Katram sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam ir jāierīko virtuves virsmas un iekārtas atbilstoši „Obligātajām nekaitīguma prasībām materiāliem un priekšmetiem, kas nonāk saskarē ar pārtiku”, kā arī ar Eiropas Parlamenta un padomes regulu (EK) Nr. 852/2004.
Tīrot darba virsmas ir jāievēro, ar kādiem tīrīšanas līdzekļiem tās drīkst kopt un ar kādiem nē, un, kā pareizi tīrīt konkrētās virsmas.
Mazgājot traukus, ir jāizvēlas atbilstošs mazgāšanas līdzeklis. Ir jāievēro darbību secība, kā arī jāņem vērā trauku materiālu, no kura tie izgatavoti.
Trauku mazgāšanas un skalošanas līdzekļi jādozē saskaņā ar instrukciju.
Tīrot virtuves iekārtas ļoti rūpīgi ir jāseko līdzi darbību secībai, lai iegūtu pēc iespējas labāku rezultātu.
Lietojot tīrīšanas līdzekļus ir jābūt ļoti uzmanīgam, un jāievēro drošības pasākumi un etiķetēs sniegto informāciju , kā arī datu drošības lapās sniegto informāciju, lai izvairītos no nelaimes gadījumiem.
Obligāti jālieto gumijas cimdi un darba apģērbs.
Katram uzņēmumam ir jāievēro minimālās dezinfekcijas periodiskums, kā arī pārbaužu laikā iegūtie dati jāapkopo dezinfekcijas darbu pārbaudes lapā.
Tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļiem jāatbilst virsmu īpašībām, kā arī pēc iespējas jābūt videi draudzīgākiem.
Katras virsmas kopšanai ir nepieciešami piemēroti darbarīki, kas nekaitētu tai. Katram uzņēmuma ir jāizstrādā tīrīšanas un dezinfekcijas plāns, kuru jāievēro tīrot virtuvi .
Lai virtuve patiešām būtu tīra, jāmazgā arī sienas, durvis un logi.
Visiem ēdināšanas uzņēmumiem jāievēro noteikti likumdošanas akti.
Visi eksistējošie ēdināšanas uzņēmumi daļēji atbilst likumdošanā norādītajām prasībām.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register