Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:185827
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.03.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 27 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Vīni un to raksturojošās pazīmes    3
2.  Vīna saderība ar ēdienu    5
2.1.  Reģionālā saderība    8
2.2.  Ēdiena un dzēriena struktūra    8
2.3.  Garšu spēles    9
3.  Līdzšinējā pieredze vīna un ēdiena saderība viesnīcu restorānos    11
4.  Pētījuma metožu raksturojums    15
5.  Piecu zvaigžņu viesnīcu restorānu raksturojums    17
6.  Vīna un ēdiena saderība 5 zvaigžņu viesnīcu restorānos Vecrīgā    20
  Secinājumi    27
  Priekšlikumi    27
  Izmantoto avotu saraksts    28
Extract

Secinājumi
1. Nav konkrēti kritēriji pēc kuriem vērtē vīna un ēdiena saderību, jo katram ir cita garšas izjūta un uztvere;
2. Ir ļoti daudzi vīna veidi, konkrēts skaits nevienam nav zināms;
3. Vīnu nepieskaņo tikai konkrētam ēdienam, bet arī tā kopējai garšai, reģionalitāteit un struktūrai;
4. Nav daudz publikāciju par vīna un ēdienu saderību tieši Latvijas viesnīcu restorānos, pārsvarā tiek vērtēti tikai augsta reitinga restorāni un viesnīcas, kuras apmeklē turīgi cilvēki;
5. Vecrīgā ir tikai četras 5 zvaigžņu viesnīcas ar restorāniem;
6. Restorānos piedāvātā vīna karte var būt plaša, bet ne vienmēr tā derēs izvēlētajam ēdienam;
7. Labāk sastādīta vīna karte pie ēdienkartes ir Dome Hotel & Spa restorānam „Le dome”.

Priekšlikumi
Dome hotel & SPA
Kopumā ļoti labi izveidota karte, taču ir iespējami daži uzlabojumi:
1. Nemot vērā, ka šis restorāns sevi pozocionē kā zivju restorāns tad noteikti vajadzētu plašāku izvēli no valstīm, kas tradicionāli ražo baltvīnus. Vācija, Austrija, Argentīna, ASV, Jaunzēlande un citas vēsa klimatiskā joslas valstis.
2. Kartē ir par maz izvēles rozā vīniem, it īpaši vasaras sezonai, jo tikai divi vīni nedod iespēju pietiekamai izvēlei.
3. Ir slikti pārstāvēta Jaunā Pasaule. Gan no izvēles daudzuma skatpunkta, gan ražotāju, jo, galvenokārt, ir pārstāvēti lieli, komerciālie ražotāji, bet mūsdienu viesis restorānā vēlas redzēt vairāk mazos ražotājus ar autentiskiem vīniem.
4. Nav izvēles stiprināto vīnu kategorijā. Pirmkārt, tā ir vajadzīga, jo saldie labi sader ar desertiem, bet sausie ar dažādām jūras veltēm. Bet galvenais, sausie stiprinātie vīni ir gandrīz vienīgie pavadoņi dažādām zupām.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register