Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:562827
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Extract

Depresija ir katra mūsdienu cilvēka ikdiena, jo vārds „depresija” ir izkļuvis no psihologu terminoloģijas arī plašajā pasaulē. Tik bieži apkārt var dzirdēt „Man ir depresija”, tas ir kļuvis par žargonvārdu, kas aizstāj noputējušo „nomākts”. Patiesībā depresija ir nopietna psiholoģiska slimība. Arī es nebiju izņēmums un depresiju vispārināju, bet manu skatījumu izmainīja šis darbs, kurā ir apkopota neliela informācijas daļa par šo tēmu. Savu viedokli jebkādā psiholoģiskā jautājumā, kas nebūtu tīri subjektīvs, es nespēju sniegt, jo neesmu pietiekami kompetenta. Pat personīgā pieredze, pārciešot depresiju pusaudžu gados, man nav devusi izpratni šajā jautājumā, jo tas laiks liekas pilnīgi tukšs. Tāpēc vienīgā iespējamā darba forma, kuru varu sniegt šajā nozarē, ir referāts, ieskats, apkopojums. Un te tas sākas.
Depresija ir viena no populārākājām mūsu laikmeta problēmām. Novērojumi liecina, ka vismaz 12% ASV dzīvojošo pieaugušo ir bijusi vai būs smagas formas klīniskas depresisjas epizode, kuru nepieciešams ārstēt.
Īpašs Psihiskās veselības nacionālā institūta ziņojums „ Depresīvie traucējumi” 1973. gadā, autori – Sekunda, Katcs, Frīdmans un Šailers, apgalvoja, ka 75% no visām psihiskajām hospitalizācijām ASV ir depresijas gadījumi(Beck, Rush, Shaw, & Emery, 1979).

Depresijas jēdziens

Ir atrodams plašs spektrs ar skaidrojumiem, kas ir depresija. Sākot ar Beka precīzo definīciju: „Depresija ir disforisks noskaņojuma stāvoklis, kas kombinējas ar entuziasma zaudējumu, mentālo un fizisko aktivitāšu palēnināšanos un ar negatīvo izkropļojumu kopumu”(e.g., Beck, 1976, kā minēts Dill &Andersen, 1999), kura gan prasa tuvāku izskaidrojumu, jo to, ka disforija ir nomākts garastāvoklis, kas saistīts ar neapmierinātību, īgnumu, ļaunumu (Psiholoģijas vārdnīca,1999), es uzzināju Psiholoģijas vārdnīcā, kurā ir arī atrodams interesants un nepretenciozs depresijas skaidrojums.
Depresija (lat. Depressio – nospiestība, nomāktība) – emocionālais stāvoklis, kas izpaužas kā visu praktisko darbību apturēšana un to jēgas zaudējums. Depresīva reakcija ir raksturīga, ja cilvēks ir zaudējis kādu no tuviem cilvēkiem. Psihiatrijā – dažu slimību izpausmes. Ir aprakstīti dažādi depresijas veidi. Tipiskos gadījumos depresiju raksturo nomākts garastāvoklis, grūtības domāt un koncentrēties, psihisko procesu gausums un lēnas kustības. Smagos gadījumos domāšanas gausums var maldīgi radīt domu pat par plānprātību, vieglākos gadījumos to pirmie pamana garīgā darba darītāji, kam pietrūkst iepriekšējās intereses, zudusi aktivitāte, radošā pieeja. Dažos gadījumos pievienojas pašapsūdzības domas, kas izteiktos gadījumos var novest pie pašnāvības, tādēļ pacienti ar ieilgušu depresiju savlaikus jāatklāj un jāārstē. (Psiholoģijas vārdnīca, 1999) …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1164768
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register