Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:570859
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.10.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

„Meistars politikā” – ar šādu vārdu viņš bija pazīstams cilvēcei. Divdesmit astotais Amerikas Savienoto Valstu prezidents- tas ir Tomas Vudro Vilsons. Pirmā pasaules kara beigās izvirzīja miera līguma principus, kas paredzēja tauta pašnoteikšanos un bija pamatā Versaļas sistēmai. 1 Savu valsti viņš veda pretī uzvarām, cīniņiem, kas bija saistīti ar demokrātijas principiem, iedibinot tos arī citās pasaules valstīs.
Tomas Vudro Vilsons piedzima Stautonā, Virdžīnijas štatā 1856. gadā cienījamā daktera Josefa Ruglesa Vilsona un Džanetes Vudrovas ģimenē.2 Viņa izcelšanās meklējama skotu-īru asinīs, Strabanes pilsētā, tagadējā dienvidīrijas teritorijā. Bērnību pavadījis Augustā, Džordžijā, dzīvojis arī Kolumbijā, Dienvidkarolīnā no 1870-1874. gadam.3 Pēc tam, kad viņa tēvs pieņēma Prezbiteriāņu amatu, Vilsons mazs būdams klausījās Ābrahama Linkolna ievēlēšanu, un lietas, kas saistītas ar karošanu. Vilsona mātes un tēva saknes meklējamas Ohaio. Viņi rūpējās par dienvidštatu piekritējiem, kuri bija ievainoti.
Bērnībā Vilsons iespaidojās no Civilā kara, dienvidštatu rekonstrukcijas, kas pamazām likvidēja plaisu starp Dienvidiem un Ziemeļiem.
Karjeru viņš sāka apmeklējot Deividsona koledžu (Davidson College).4
Viņš izvēlējās akadēmisko karjeru un kļuva par Pristonas Universitātes studentu. 1875. gadā būdams Pristonas Universitātes students, Vilsons pieteica sevi debatēs, literārajās aktivitātēs un studentu atlētiskas administrācijā.5 Pats nozīmīgākais sasniegums skolu nebeigušajam Vilsonam bija prasmīgi izanalizētā publikācija par komitejas sistēma Amerikas Savienotajās Valstīs.6 Skolu viņš beidza 1879. gadā. Savu līdzdalību devis arī studentu brālībās. Vienu gadu Vilsons studēja jurisprudenci Virdžīnijas universitātē. Virdžīnijā Vudro strādāja kā Džefersona Biedrības prezidentu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register