Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:836501
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.03.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Kopsavilkums
„Zāļu nosaukumi Latvijā”
To, ka Latvijā aizvien biežāk sāk parādīties nelatviski zāļu nosaukumu formulējumi, pamana daudzi cilvēki. Dotajā referātā tiek aplūkoti daži nosaukumi, kas izraisa bažas par cenzūru Latvijā, ko būtu jāievieš arī šajā – medicīnas jomā, vai arī jāievieš stingrākas normas, lai nosaukumi būtu pieņemami sabiedrībai, bez postoša efekta, ko tie var izraisīt.
Pētījuma aktualitāte
Pašlaik tiek veikti dažādi pētījumi par to, no kurienes mazie bērni iemācās rupjības, jo ar katru gadu mazie skolnieki tiek vairāk pieķerti lamājoties. Kā pamatu uzskata ģimeni, no kuras tas (bērns) nāk, taču no kurienes nekvalitatīvā valoda ienāk pašā ģimenē, praktiski netiek pētīts. Kā viens no faktoriem, kas tik neuzkrītošā veidā, bet tomēr ietekmē arī vecāku cilvēku vārdu krājumu tiek uzskatītas dažāda veida reklāmas. Zāles – farmaceitisks bizness, sava veida reklāma, kurai uzticoties un nopērkot reklamēto, cilvēks var izveseļoties. Neviens slimības brīdī neizvēlas pēc nosaukuma, bet gan pēc paziņu atsauksmēm, ārsta nozīmējuma. Taču, kaut arī zāļu nosaukums tiek ātri izlasīts un it kā aizmirsts, zemapziņas līmenī tas vēl saglabājas un vēlāk nereti tiek izmantots arī sarunvalodā. Tāpēc ir noderīgi zināt to, ka arī tik vienkārša lieta – zāles, var ietekmēt cilvēka vārdu krājumu.
Pētījuma problēma
Zāļu nosaukumiem, tāpat kā jebkuram nosaukumam : veikala, grāmatas u.c., jābūt pareizi noformulētam gan no stilistiskā viedokļa gan no cenzūras viedokļa. Diemžēl, šīs normas mūsdienās arvien biežāk tiek pārkāptas „apejot” likumu. Ne vienmēr tas noved pie laba, sabiedrību nedegradējoša zāļu nosaukuma.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register