Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:933280
 
Evaluation:
Published: 11.03.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 65 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
2.1. Slēpošanas tūrisma piedāvājuma un pieprasījuma izvērtējums      14
Extract

SECINĀJUMI
• Vidzemes novads ir vispiesātinātākais ar ziemas tūrisma produktu piedāvājumu Latvijas reģions, tā kā 25 no 34 Latvijā esošajām slēpošanas trasēm atrodas tieši Vidzemes novadā. Tas varētu tikt izskaidrojams ar to, ka Vidzemē esošā Vidzemes augstienes teritorija ir visaugstākā Latvijas teritorija, kas ļauj realizēt kalnu slēpošanu.
• Latvijā izplatītākas ir distanču slēpošanas trases, tā kā 22 no Latvijas lielākajām trasēm ir distanču slēpošanas trases, savukārt 13 – kalnu slēpošanas trases, taču, balstoties un intervijas ar tūrisma speciālistiem un anketas rezultātiem, populārākais un pieprasītākais ir kalnu tūrisms.
• Faktors, kas visvairāk ietekmē ziemas tūrisma uzņēmumu spēju nodrošināt piedāvājumu ir mainīgie un neparedzamie laikapstākļi.
• 1 līdz 2 stundu ilga brauciena ar automašīnu attālumā no Rīgas esošo ziemas tūrisma uzņēmumu ienākumus, noslogotību un pieprasījumu pēc to tūrisma produktiem ietekmē Rīgā esošie laikapstākļi.
• Lai varētu nodrošināt pilnvērtīgu slēpošanas trases ierīkošanu ir nepieciešams, lai būtu uzsnigusi 30 cm bieza sniega sega, turklāt tāda sniega, ka uz tā uzkāpjot paliek 10 cm biezs sniega segas slānis. Aplūkojot autores izveidotās sniega segas biezuma izmaiņu līknes pēdējo 3 gadu laikā, autore secina, ka šāda situācija var notikt reizi vairākos gados, tāpēc Latvijā, slēpošanas trases bez sniega pūtēju palīdzības uzturēt nav iespējams.
• Lai varētu darbināt sniega pūtējus, ir jābūt 0 līdz – 4 °C temperatūrai, kurai būtu jānoturas dažas dienas pēc kārtas, pretējā gadījumā trases nevar tikt darbinātas un sagatavotas pieprasījuma nodrošināšanai.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register