Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:134012
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.01.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Dabaszinātņu attīstība    3
2.  Nikolajs Koperniks    5
3.  Johanness Keplers    8
  Nobeigums    11
  Izmantotie informācijas avoti    12
Extract

NOBEIGUMS
Dabaszinātņu attīstību un Jaunlaiku pasaules ainas pamatus izveidoja tādi zinātnieki kā Koperniks, Bruno, Keplers, Galilejs un Ņūtons. Šie zinātnieki uzdrošinājās nošķirt Dievišķo pasauli no Zemes pasaules, līdz ar to, šo zinātnieku jaunie atklājumi aizēnoja cilvēku ticību Dievam. Pirmkārt, jau Nikolaja Kopernika atklājums, ka Zeme nav pasaules centrs. Saule neriņķo ap Zemi, Zeme riņķo ap sauli. Tas nozīmēja nonākt pretrunā ar kristīgi kosmoloģisko pasaules izpratni [3, 258. lpp.].
Tālāk Kopernika atklājumus pilnveidoja Bruno, Keplers, Galilejs un Ņūtons. Kepleram izdevās noteikt, kā patiesībā riņķo planētas – pa elipsi nevis pa riņķi. Tas nozīmēja, ka planētas nepieder Dievišķai pasaulei un ir pretrunā ar Svētajiem Rakstiem un kristīgo pasaules izpratni. To Keplers labi apzinājās, bet uzdrošinājās publicēt savas teorijas.
Dž. Bruno attīstīja bezgalības jēdzienu, kas ieguva svarīgu nozīmi vēlākajās matemātiskajās, fizikālajās un filozofiskajās teorijās. Galilejs pierādīja, ka fizikālie likumi par brīvo krišanu, paātrinājumu vienādi attiecas uz visiem fizikālajiem ķermeņiem. Ņūtons vēl vairāk nostiprināja mehānisko pasaules ainu, kurā pasaule tiek izskaidrota saskaņā ar fizikas likumiem [3, 258. lpp.].
Laikā no Kopernika līdz Ņūtonam zinātne ir piedzīvojusi strauju uzplaukumu, jo ticība zinātnei bija kā ticība savām prāta spējām. Iepriekš pieminēto zinātnieku domāšana galvenokārt balstījās uz reliģiskiem un filozofiskiem uzskatiem, taču zinātne ļāva cilvēkiem atrisināt problēmas, kuras nespēja reliģija un sengrieķu filozofi. Domāšana kļuva par pašu augstāko prāta izpausmi, kas ir paraugs, pēc kura jātiecas filozofijai, reliģijai un citām cilvēka darbības jomām, kā to pierādīja, piemēram, Keplers.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register