Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:441899
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.01.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Extract

SECINĀJUMI
• Jāsecina, ka lielākā problēma ir tā, ka visu laiku Latvijā centās attīstīt zinātnes materiālo bāzi. Lielā mērā, izmantojot struktūrfondus, tas arī izdevās, bet sāka veidoties situācija, ka nav cilvēku, kuri ar to bāzi strādātu. Tā ir liela problēma, ka Latvijā nespēj vienlaikus nodrošināt infrastruktūru, iekārtas un darbiniekus.
• Zināšanas un inovācija ir Latvijas galvenie resursi valsts attīstības mērķu sasniegšanai.
• Zinātne un pētniecības attīstība ir cieši saistīta ar inovācijas politiku attiecīgajā valstī. Inovācijas politika attiecas uz dažādiem pasākumiem, kurus veic valsts, reģiona, pilsētas un vietējā administrācija, lai attīstītu inovācijas sistēmas un visa veida darbības šajās sistēmās.
• Šobrīd ir spēka esoši valdībā apstiprināti seši prioritārie virzieni zinātnē 2014.-2017. gadam. Tie ir “Vide, klimats un enerģija”, “Inovatīvie un uzlabotie materiāli, viedās tehnoloģijas”, “Sabiedrības veselība”, “Vietējo resursu izpēte un ilgtspējīga izmantošana”, “Valsts un sabiedrības ilgtspējīga attīstība” un “Letonika”.
• Viens no galvenajiem zinātnes attīstības mērķiem Latvijā ir izveidot stabilu pētniecības un attīstības cilvēkkapitālu.
• Zinātnes sektors Latvijā šobrīd saskaras ar pietiekoši nopietnām problēmām, un galvenais šo problēmu cēlonis ir nepietiekams finansējums zinātnes sektoram.
• Latvijas zinātnē un ar to saistītajā saimniecībā ir divas fundamentālas problēmas. Pirmā no tām ir saistīta ar zinātnieku sadarbošanās spēju un komunikāciju ar sabiedrību, bet otrā - ar zinātnes produkcijas uzskaiti.
• Viens no galvenajiem zinātnes attīstības virzieniem Latvijā ir saistāms ar izglītības sistēmas pilnveidošanu. Šo izaicinājumu risināšanai nepietiek tikai ar budžeta vietu skaita palielināšanu, ir nepieciešami uzlabojumi izglītības sistēmā kopumā, tostarp attīstot radošo domāšanu un sekmējot radošo partnerību attīstību visos izglītības līmeņos.

Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register