Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:198135
 
Evaluation:
Published: 08.07.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Es izvēlējos šo tematu, jo gribēju vairāk uzzināt par Piažē. Protams, kaut kādas zināšanas jau ir, bet ne tik daudz lai spriestu par viņu dzīvi un darbību, ne tik daudz, lai padalīties ar informāciju un ar savām zināšanām par Piažē. Es centīšos izstudēt grāmatas un to informāciju, kas ir rakstīta internēta par Piažē. Pirmā grāmata, kuru es dabūju mūsu augstskolas bibliotēkā ir „Ļevs Vigotskis, Žans Piažē un mūsdienu psiholoģija.”

ŽANA PIAŽĒ DZĪVE UN MANTOJUMS

Par Z. Piažē dzīvi un darbību visvairāk mums liecina tie neskaitāmie pētījumi, eksperimenti, publikācijas un idejas bērnu psiholoģijā, ģenētiskajā epistemoloģijā, psiholoģijā un pedagoģijā u.c., kuras viņš mums atstājis pēc sava astoņdesmit četru gadu garā neparasti aktīvā un produktīvā mūža. Nepretendējot uz pilnīgu Ž. Piažē darbības atspoguļošanu, tomēr iezīmēsim dažus no faktiem, kuri ļaus nojaust par šī bagātā mantojuma apmēriem.
Ž. Piažē dzimis Nevšatelē (Šveice) 1896-gada 9. augustā Artura un Rašelas Piažē ģimenē.
Jau agri Ž. Piažē sāka dažādus pētījumus, no septiņu līdz desmit gadu vecumam pakāpeniski interesējās par mehāniku, putniem, dzīvniekiem un jūras gliemežnīcām. Desmit gadu vecumā tika publicēts Žana pirmais raksts, kurš veltīts zvirbuļiem - albiniem. Drīz pēc tam viņš pēc skolas brīvajā laikā sāka strādāt vietējā dabas vēstures muzejā par laborantu pie muzeja direktora, malakologa. Muzejā viņš nostrādāja četrus gadus un līdz 1930. gadam publicēja 25 dažādus darbus par moluskiem un dažādiem zooloģijas jautājumiem. Rezultātā, kā savā autobiogrāfijā stāsta Ž.Piažē, balstoties uz šim publikācijām, viņam tika piedāvāta molusku kolekcijas kuratora vieta Ženēvas muzejā vēl tad, kad viņš mācījās vidusskolā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1208963
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register