Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:423991
 
Evaluation:
Published: 09.12.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Žurnālistam pat par sev neinteresējošu tēmu jāprot vākt un apkopot materiālu ar tādu pašu atdevi, kā rakstot par savu iemīļoto hobiju. Iespējams šī iemesla dēļ daudzi žurnālisti specializējas kādā nozarē, lai lielākoties varētu rakstīt par sevi interesējošām tēmām, jo tā, protams, ir vieglāk. Reizēm viens no grūtākajiem uzdevumiem, kad viss jau teju pabeigts, ir virsraksta noformulēšana. Tam jābūt gana saistošam, ieintriģējošam vai pat šokējošam, jo, kā jau minēju, žurnālista instruments ir valoda, un trāpīgs virsraksts var likt šo preses izdevumu nopirkt uz pusi vairāk pircējiem nekā parasti. Virsrakstam jābūt trāpīgam, un tas ir tikpat svarīgs, kā viss materiāls kopā.
Kopsavilkumā var teikt, ka neskatoties uz lielo slodzi, darba apjomu, augsto stresa intensitāti un citiem būtiskiem mīnusiem, šī profesija joprojām daudziem šķiet ļoti pievilcīga. Tās vilinājums slēpjas tajā, ka tā nav garlaicīga, viendabīga un nemainīga. Ik brīdi notiek, kas jauns. Žurnālists savā ziņā izdzīvo līdzi un pirmais uzzina visus sabiedrībā norisošos jaunumus. Žurnālisti bieži vien arī daudz ceļo, lai iegūtu informāciju par plašāka mēroga notikumiem. Ceļošana arī daudziem šķiet vilinoša, protams, ja tas nav uz karadarbības karstajiem punktiem, kas var būt bīstami.
Tikai pietiekami radoša un kreatīva personība, kas prot pielāgoties var būt labs žurnālists. Jārēķinās, ka šo profesiju ir ļoti grūti atdalīt no privātās dzīves, jo bieži vien tā aizņem visu žurnālista laiku it īpaši tāpēc, ka žurnālists bieži vien savu darbu ņem uz mājām un strādā tur. Tas gan apgrūtina, jo mājās pavadītais laiks vairs nešķiet kā atpūta, savukārt ja mājas ir vide, kurā žurnālistam strādāt ir visērtāk un patīkamāk, tad šeit arī darba kvalitāte būs krietni augstāka.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register